RECEPTY

Krémový třešňový zákusek

Krémový třešňový zákusek

Podle tohoto receptu si připravíte jemný a lahodný zákusek s křupavou kůrkou, třešněmi, smetanou a mascarpone.

recept,fotorecept,třešně,mascarpone,smetana kyselá (14-18% tuku),štrudlové těsto - ručně tažené,Zákusky

Zákusky

Ukuchtil

Počet porcí

10

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

citronová kůra½čajové lžičky
cukr krystalový3polévkové lžíce
mascarpone250gramů
máslo50gramů
skořice mletá1čajová lžička
smetana kyselá (14-18% tuku)500mililitrů
třešně600gramů
vejce slepičí2kusy
škrob bramborový3čajové lžičky
štrudlové těsto - ručně tažené85gramů

 

Recept

1. 

třešně 600 gramů

Třešně rozpůlíme a vypeckujeme.

2. 

cukr krystalový 1 polévková lžíce  skořice mletá 1 čajová lžička  škrob bramborový 1 čajová lžička

Přimícháme uvedené ingredience.

3. 

mascarpone 250 gramů  smetana kyselá (14-18% tuku) 500 mililitrů  cukr krystalový 2 polévkové lžíce  škrob bramborový 2 čajové lžičky  citronová kůra ½ čajové lžičky  vejce slepičí 2 kusy

Uvedené ingredience vložíme do hluboké mísy a spolu vyšleháme na hladký krém.

4. 

štrudlové těsto - ručně tažené 85 gramů  máslo 15 gramů

Těsto rozprostřeme na menší máslem vymazaný pekáč. Okraje mohou výrazně přečnívat.

5. 

Na těsto vylijeme rovnoměrně krém.

6. 

Povrch pokryjeme směsí s třešněmi.

7. 

máslo 35 gramů

Přečnívající okraje potřeme rozpuštěným máslem a překryjeme jimi třešňovou vrstvu.

8. 

Pečeme 25 min. při teplotě 180 °C.

9. 

Podáváme.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie