RECEPTY

Krémové jahodové řezy s tvarohem

Krémové jahodové řezy s tvarohem

Úžasně jemné a šťavnaté řezy, plné jahod a oblíbeného krému z tvarohu.

recept,fotorecept,mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5%,pudink vanilkový,tvaroh jemný měkký,smetana ke šlehání (30-33% tuku),jahody (mražené),jahody,Zákusky

Zákusky

Ukuchtil

Počet porcí

20

Čas přípravy

1 h. 15 min.

Obtížnost

vysoká

 

Ingredience

Ingredience

cukr krystalový140gramů
cukr krystalový1čajová lžička
cukr moučkový80gramů
jahody500gramů
jahody (mražené)500gramů
kakao - prášek25gramů
kypřicí prášek do pečiva1.5čajové lžičky
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5%600mililitrů
mouka polohrubá80gramů
mouka polohrubá-
máslo-
máslo160gramů
pudink vanilkový74gramů
smetana ke šlehání (30-33% tuku)250mililitrů
sůl1špetka
tvaroh jemný měkký500gramů
vaječný bílek6
vaječný žloutek6
voda25mililitrů
škrob kukuřičný1čajová lžička

 

Recept

1. 

vaječný žloutek 6 ks  cukr moučkový 80 gramů

Žloutky a cukr utřeme do pěny.

2. 

kakao - prášek 25 gramů  voda 25 mililitrů

Přimícháme kakao a vodu.

3. 

vaječný bílek 6 ks  sůl 1 špetka

Z vaječných bílků vyšleháme tuhý sníh.

4. 

mouka polohrubá 80 gramů  kypřicí prášek do pečiva 1.5 čajové lžičky

Mouku smícháme s kypřícím práškem a střídavě se sněhem z bílků přimícháváme ke žloutkům.

5. 

máslo  mouka polohrubá

Těsto vylijeme na plech (35 x 40 cm) vymazaný máslem a vysypaný moukou.

6. 

Pečeme 15 min. při teplotě 180 °C.

7. 

mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 600 mililitrů  cukr krystalový 140 gramů  pudink vanilkový 74 gramů

Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme hustý pudink. Necháme mírně vychladit...

8. 

máslo 160 gramů

... a do pudinku zašleháme máslo.

9. 

tvaroh jemný měkký 500 gramů

Vmícháme studený tvaroh...

10. 

smetana ke šlehání (30-33% tuku) 250 mililitrů

... a ze smetany vyšlehanou šlehačku.

11. 

jahody (mražené) 500 gramů  jahody 500 gramů

Na zákusek je vhodné použít kombinaci mrazených (případně kompotovaných) a čerstvých jahod. Mrazené jahody rozmrazíme a do hrnku slijeme část šťávy. Jahody poklademe na korpus, pokapeme zbytkem šťávy. Na tuto vrstvu poklademe čerstvé jahody.

12. 

cukr krystalový 1 čajová lžička  škrob kukuřičný 1 čajová lžička

Do slité šťávy (100 ml) z rozmrazených jahod přidáme cukr, kukuřičný škrob a uvaříme hustý sirup.

13. 

Na jahody navrstvíme krém a ozdobíme hustým jahodovým sirupem. Necháme ztuhnout v chladu.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie