RECEPTY

Kotlíkový guláš bez kotlíku

Kotlíkový guláš bez kotlíku

Guláš ze sporáku na velkou rodinnou oslavu.

recept,fotorecept,cibule,hovězí maso - močing,vepřová plec,Masové polévky,Recepty maďarské kuchyně,Bezlepkové,Bezlaktózové,Sezónní recepty

Masové polévky

Recepty maďarské kuchyně

Ukuchtil

Počet porcí

18

Čas přípravy

2 h. 30 min.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

brambory1.5kilogram
cibule1.5kilogram
hovězí maso - močing1.5kilogram
koření gulášové2čajové lžičky
majoránka-
paprika150gramů
paprika červená mletá6čajových lžiček
papriková pasta gulášová - pikantní-
pepř černý mletý1čajová lžička
rajčata sterilizované400gramů
sádlo125gramů
sůl6čajových lžiček
vepřová plec1.5kilogram
voda200mililitrů
voda2litry
česnek20gramů

 

Recept

1. Cibulový základ

cibule 1.5 kilogram  sádlo 125 gramů  voda 200 mililitrů

Cibuli očistíme, pokrájíme nadrobno. Ve velkém hrnci rozpustíme sádlo, přidáme cibuli a 10 minut promícháváme. Dolijeme vodu a cibuli za občasného promíchání necháme dalších 10 minut pod pokličkou podusit.

2. Hovězí maso

hovězí maso - močing 1.5 kilogram

Maso omyjeme a nakrájíme na kostičky. Přidáme ho k cibuli, promícháváme dokud se maso nezatáhne.

3. 

sůl 3 čajové lžičky  koření gulášové 2 čajové lžičky  pepř černý mletý 1 čajová lžička  paprika červená mletá 6 čajových lžiček

Hrnec odstavíme z ohně a přimícháme sůl a koření.

4. 

voda 2 litry

Maso zalijeme ohřátou vodou a vaříme za občasného míchání pod pokličkou 60 minut.

5. Vepřové maso

vepřová plec 1.5 kilogram  paprika 150 gramů  česnek 10 gramů

Maso omyjeme a nakrájíme na kostičky. Přidáme ho k hovězímu masu spolu s prolisovaným česnekem a umytou, vyčištěnou zelenou paprikou, jednou v celku a ostatní nakrájené. Vše spolu dále vaříme 30 minut.

6. 

brambory 1.5 kilogram  rajčata sterilizované 400 gramů

Brambory očistíme a omyjeme. Jednu větší bramboru si odložíme v celku do misky s vodou. Ostatní brambory nakrájíme na kostičky a přidáme je k téměř uvařenému masu. Rajčata nakrájíme a spolu s protlakem, ve kterém byla konzervována je také přidáme k masu. Vaříme do změknutí brambor cca 20 minut.

7. 

česnek 10 gramů  sůl 3 čajové lžičky  papriková pasta gulášová - pikantní  majoránka

Na závěr do guláše přidáme na kaši nastrouhanou bramboru, kterou jsme si odložili. Dochutíme dalším prolisovaným česnekem, dosolíme, přidáme podle chuti pikantní paprikovou pastu a majoránku. Necháme přejít varem a naložíme si první - degustační porci.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit