RECEPTY

Koprová omáčka

Koprová omáčka

Skvělá omáčka pro všechny milovníky voňavého kopru. Podáváme s knedlíkem a vajíčkem vařeným natvrdo.

recept,fotorecept,kopr,mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5%,smetana ke šlehání (30-33% tuku),Omáčky a prívarky,Recepty slovenské kuchyně

Omáčky a prívarky

Recepty slovenské kuchyně

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

20 min.

Obtížnost

nízká

 

Ingredience

Ingredience

cukr krystalový1.5čajové lžičky
kopr-
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5%500mililitrů
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5%-
mouka hladká80gramů
máslo60gramů
ocet2čajové lžičky
smetana ke šlehání (30-33% tuku)250mililitrů
sůl1.5čajové lžičky
voda250mililitrů

 

Recept

1. 

kopr

Čerstvý kopr opláchneme...

2. 

... a otrháme jemné části ze stonků. Nasekáme nadrobno. Množství kopru závisí na naší chuti. V našem receptu je použitých 25 g již čistého, nasekaného kopru.

3. 

máslo 60 gramů

Máslo rozpustíme...

4. 

mouka hladká 80 gramů

... a přisypeme mouku. Krátce osmahneme...

5. 

voda 250 mililitrů  mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 500 mililitrů  sůl 1.5 čajové lžičky  cukr krystalový 1.5 čajové lžičky

... a zalijeme nejprve horkou vodou, přimícháme mléko a rozvaříme dohladka. Podle potřeby (pokud by se vytvořily žmolky) přecedíme. Přidáme kopr, sůl a cukr a 5 minut za stálého míchání povaříme.

6. 

smetana ke šlehání (30-33% tuku) 250 mililitrů  ocet 2 čajové lžičky  mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5%

Přimícháme smetanu a dochutíme octem. Pokud je omáčka hustá rozředíme ji podle potřeby trochou mléka.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit