RECEPTY

Kombu Dashi

Kombu Dashi

Recept na vegetariánské Dashi - vývar z řas Kombu. V japonské kuchyni se používá jako základní složka pro více jídel.

recept,fotorecept,mořské řasy Kombu,Zeleninové polévky,Veganské recepty,Vegetariánské recepty,Recepty japonské kuchyně,Bezlepkové,Bezlaktózové

Zeleninové polévky

Recepty japonské kuchyně

Ukuchtil

Počet porcí

5

Čas přípravy

4 h.

Obtížnost

nízká

 

Ingredience

Ingredience

mořské řasy Kombu20gramů
voda1litr

 

Recept

1. 

mořské řasy Kombu 20 gramů

Plátky mořských řas Kombu očistíme nasucho od případného bílého povlaku.

2. 

Do plátků řas příčně zastřihneme nůžkami na několika místech, aby se z nich při dalším zpracování uvolnilo více chuti.

3. 

voda 1 litr

Řasy Kombu vložíme do hrnce a zalijeme vlažnou vodou. Necháme namočené 3 hodiny.

4. 

Hrnec s řasami a vodou postavíme na sporák, a na středním ohřevu přivedeme téměř k varu. Pokud se na povrchu vytvoří pěna, odebereme ji lžičkou. Pozor, voda nesmí vřít, jinak by byl vývar hořký.

5. 

Hotový vývar přecedíme přes papírový kuchyňský ubrousek.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie