Kombu Dashi
Recept na vegetariánské Dashi - vývar z řas Kombu. V japonské kuchyni se používá jako základní složka pro více jídel.
recept,fotorecept,mořské řasy Kombu,Zeleninové polévky,Veganské recepty,Vegetariánské recepty,Recepty japonské kuchyně,Bezlepkové,Bezlaktózové
Zeleninové polévky
Recepty japonské kuchyně
Kategorie
Zeleninové polévky Veganské recepty Vegetariánské recepty Recepty japonské kuchyně Bezlepkové Bezlaktózové Asijská kuchyně
Recept
1.
mořské řasy Kombu 20 gramů
Plátky mořských řas Kombu očistíme nasucho od případného bílého povlaku.
2.
Do plátků řas příčně zastřihneme nůžkami na několika místech, aby se z nich při dalším zpracování uvolnilo více chuti.
4.
Hrnec s řasami a vodou postavíme na sporák, a na středním ohřevu přivedeme téměř k varu. Pokud se na povrchu vytvoří pěna, odebereme ji lžičkou. Pozor, voda nesmí vřít, jinak by byl vývar hořký.
5.
Hotový vývar přecedíme přes papírový kuchyňský ubrousek.
Dobrou chuť!