RECEPTY

Kološvárské zelí

Kološvárské zelí

Skvělý tradiční pokrm.

recept,fotorecept,rýže kulatozrnná,vepřové mleté maso,zelí kvašené,Vepřové maso,Bezlepkové

Vepřové maso

Ukuchtil

Počet porcí

8

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

cibule250gramů
klobása350gramů
mléko1decilitr
paprika červená mletá2čajové lžičky
pepř černý mletý1čajová lžička
rýže kulatozrnná350gramů
smetana kyselá (14-18% tuku)400mililitrů
sůl2čajové lžičky
vepřové mleté maso1000gramů
zelí kvašené1500gramů

 

Recept

1. Příprava

rýže kulatozrnná 350 gramů  sůl 2 čajové lžičky  cibule 250 gramů  klobása 350 gramů

Rýži proneme pod tekoucí vodou, osmahneme ji na sucho v hrnci, přidáme sůl, zalijeme vařící vodou a uvaříme doměkka. Cibuli očistíme, nakrájíme. Klobásku nakrájíme na kolečka, osmahneme ji na pánvi, přidáme cibuli a osmažíme.

2. 

vepřové mleté maso 1000 gramů

Rýži necháme vychladnout a smícháme ji s mletým masem.

3. 

zelí kvašené 1500 gramů

Kysané zelí vymačkáme a na sítku zlehka propláchneme vodou pokud je velmi kyselé.

4. Vrstvíme

pepř černý mletý ½ čajové lžičky

Všechny jednotlivé ingredience rovnoměrně rozložíme postupně do hlubšího pekáče. Na spodek pekáčku dáme polovinu z připraveného zelí, posypeme pepřem, na něj dáme polovinu osmažené klobásy s cibulí.

5. 

Na klobásu rozložíme celou masovo-rýžovou směs, na ni zbylou polovinu klobásy s cibulí.

6. 

pepř černý mletý ½ čajové lžičky  paprika červená mletá 2 čajové lžičky  smetana kyselá (14-18% tuku) 400 mililitrů  mléko 1 decilitr

Ukončíme vrstvou z druhé poloviny zelí. Posypeme pepřem, mletou červenou paprikou. V mléce rozmícháme smetanu a vše zalijeme.

7. Pečení

Pečeme v předem vyhřáté troubě na středním stupni zakryté 45 minut. Odkryjeme a 15 - 20 minut na vyšší teplotě zapečeme.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie