RECEPTY

Kokosový srnčí hřbet

Kokosový srnčí hřbet

Sladký zákusek z kokosu s jemným čokoládovým krémem.

recept,fotorecept,cukr moučkový,kokos strouhaný,máslo,máslo,Zákusky,

Zákusky

Ukuchtil

Počet porcí

8

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

vysoká

Kategorie

Zákusky  

 

Ingredience

Ingredience

bílá čokoláda -
cukr moučkový100gramů
kokos strouhaný120gramů
krupice40gramů
krupice-
mléko50mililitrů
máslo-
máslo100gramů
vaječný bílek4kusy
vaječný žloutek2kusy
čokoláda75gramů

 

Recept

1. Korpus

vaječný bílek 4 kusy  cukr moučkový 100 gramů

Bílky vyšleháme na hustý sníh a vmícháme do nich cukr.

2. 

kokos strouhaný 120 gramů  krupice 40 gramů

Přimícháme kokosovou moučku a mouku. Vznikne hustší těsto.

3. 

máslo  krupice

Formu na srnčí hřbet vymažeme máslem a vysypeme moukou. Rovnoměrně do ní rozetřeme těsto.

4. 

Ve vyhřáté troubě pečeme asi 40 minut při mírné teplotě.

5. Čokoládový krém

čokoláda 75 gramů  mléko 50 mililitrů

Čokoládu rozpustíme v mléce ve vodní lázni.

6. 

vaječný žloutek 2 kusy

Vmícháme žloutky a čokoládovou masu převaříme. Necháme vychladnout.

7. 

máslo 100 gramů

Máslo nakrájíme, necháme změknout a do pěny ho vyšleháme s čokoládovou masou.

8. Plnění a zdobení

Korpus vyklopíme z formy a překrojíme ho podélně. Vrch podebereme dlouhým kuchyňským nožem a na noži si ho necháme položený stranou. Spodek potřeme 2/3 čokoládového krému a pomocí nože položíme na krém vršek korpusu.

9. 

Celý zákusek potřeme zbylým krémem.

10. 

bílá čokoláda

Rozpustíme bílou čokoládu a zákusek ozdobíme.

11. 

Uložíme do chladu a po úplném ztuhnutí servírujeme.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie