Knedlíky s vajíčkem
Co se zbytkem knedlíků z nedělního oběda?
recept,fotorecept,knedlík,Bezmasá jídla,Recepty na jídla pro děti
Bezmasá jídla
Recept
1.
cibule 250 gramů • sádlo 30 gramů
Cibuli nadrobno nakrájíme. Na pánvi rozpustíme sádlo a cibuli na něm osmahneme do karamelova.
3.
Přidáme k cibuli a cca 10 minutovým mícháním ho opékáme. Jednotlivé hrany kostek se opékáním zbarví jemně dohněda. Dáváme pozor, aby nepřipálily.
4.
vejce slepičí 8 ks
Těsně před podáváním vlijeme rozšlehaná vajíčka. Nesolíme - knedlík obsahuje dostatek soli.
5.
Opět důkladně promícháváme, aby se jednotlivé kostky knedlíku dobře obalily v tuhnoucí vajíčku.
6.
Jídlo je vhodné i pro menší děti, na snídani či večeři. Dospělým k pokrmu podáváme čalamádu nebo kyselé okurky.
Dobrou chuť!