RECEPTY

Kávovo-sýrový zákusek

Kávovo-sýrový zákusek

Dezert na způsob "cheesecake" s jemnou kávovo-čokoládovou náplní.

recept,fotorecept,čokoláda na vaření,sýr Bambíno,tvaroh jemný nízkotučný,káva černá instantní,Zákusky

Zákusky

Ukuchtil

Počet porcí

Čas přípravy

Obtížnost

vysoká

Kategorie

Zákusky  

 

Ingredience

Ingredience

cukr moučkový-
cukr moučkový100gramů
cukr vanilkový-
káva černá instantní3čajové lžičky
máslo160gramů
smetana kyselá (14-18% tuku)400mililitrů
sušenky máslové300gramů
sýr Bambíno250gramů
tvaroh jemný nízkotučný250gramů
vejce slepičí3kusy
čokoláda na vaření170gramů

 

Recept

1. Korpus

sušenky máslové 300 gramů  máslo 160 gramů

Sušenky najemno rozdrtíme válečkem na těsto, nebo posekáme v elektrickém sekáčku. Máslo rozpustíme a zalijeme jím podrcené sušenky. Vypracujeme těsto, které není zcela kompaktní.

2. 

Sušenkové těsto rovnoměrně rozložíme na dno dortové formy a pořádně ho utlačíme.

3. Náplň

čokoláda na vaření 170 gramů

Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a necháme mírně vychladit (nesmí ztuhnout, ani být příliš horká).

4. 

sýr Bambíno 250 gramů  tvaroh jemný nízkotučný 250 gramů  smetana kyselá (14-18% tuku) 400 mililitrů  vejce slepičí 3 kusy  cukr moučkový 100 gramů  káva černá instantní 3 čajové lžičky

Do hlubší misky vložíme krémový sýr, tvaroh, smetanu, přidáme vejce, cukr, kávu a rozpuštěnou čokoládu.

5. 

Směs vyšleháme do pěny.

6. 

Čokoládovou náplň vylijeme do dortové formy na sušenkový korpus.

7. 

Troubu předehřejeme a dolů vložíme hluboký plech naplněný vodou. Koláč umístíme na mřížku nad plech s vodou. V této parní lázni dezert pečeme při teplotě 160-170 °C asi 60 minut.

8. 

Po upečení koláč z trouby nevyndáme. Troubu vypneme, pootevřeme a necháme 2 hodiny koláč v troubě na zbytkovém teple dopékat a chladnout. Za tu dobu nám téměř úplně ztuhne.

9. 

cukr vanilkový  cukr moučkový

Vychladlý moučník vložíme nejméně na čtyři hodiny do ledničky, pak ho ozdobíme cukrem, uvolníme nožem okraje formy a formu odstraníme. Můžeme servírovat.

10. Tip na zdobení

Vystřihneme si kruh z papíru (ubrousku) o průměru dortové formy, přeložíme ho na čtvrtiny a vzniklý roh odstřihneme do oblouku. Vznikne nám otvor ve tvaru kolečka.

11. 

Pak kruh přeložený na čtvrtiny ještě jednou přeložíme a vystřihneme poloviční ovály, po rozložení vznikne šablona květu.

12. 

Šablonu položíme na dort a vzniklé otvory posypeme vanilkovým (práškovým) cukrem.

13. 

Šablonu opatrně odstraníme.

14. 

Opět ji na moučník položíme tak, aby otvory vycházely mezi již vytvořené lupínky. Opět do otvorů nasypeme cukr a šablonu odstraníme.

15. 

Tímto způsobem zdobíme moučník až těsně před podáváním. Cukr by se nám při předčasném ozdobení na něm rozpustil.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie