Karlovarský knedlík
Chutný a hutný knedlík s typickou mřížkovanou strukturou.
recept,fotorecept,rohlík bílý,muškátový květ,vejce slepičí,Knedlíky,Recepty pro parní hrnec,Recepty české kuchyně
Knedlíky
Recepty české kuchyně
Ingredience
Ingredience
krupice | 250 | gramů | |
mléko | 5 | decilitrů | |
muškátový květ | ¼ | čajové lžičky | |
petrželová nať | 2 | polévkové lžíce | |
rohlík bílý | 6 | ||
sůl | ½ | čajové lžičky | |
vejce slepičí | 3 | kusy |
Recept
1.
rohlík bílý 6 ks • mléko 2 decilitry • muškátový květ ¼ čajové lžičky • sůl ½ čajové lžičky
Rohlíky nakrájíme na drobné kostičky a opečeme do zlatova na 150 stupních asi 20 minut. Přelijeme mlékem, přidáme na drobno nakrájenou petrželku, špetku muškátového květu a sůl.
2.
vejce slepičí 3 kusy • mléko 3 decilitry • krupice 250 gramů • petrželová nať 2 polévkové lžíce
Z vaječných žloutků, mléka a mouky si utřeme řídké těstíčko, které přimícháme k rohlíkům. Na závěr jemně vmícháme ušlehaný sníh z vaječných bílků.
3.
Těsto vytvarujeme do tvaru knedlíku a vaříme na páře (v parním hrnci) 20-25 minut. Je možne knedlík vařit i ve vodě, případně zabalený v celofánu.
Dobrou chuť!