RECEPTY

Karlovarské toastové knedlíky

Karlovarské toastové knedlíky

Výbornáý přílohový knedlík z toastového chleba.

recept,fotorecept,chléb toastový,Knedlíky,Recepty pro parní hrnec,Recepty české kuchyně

Knedlíky

Recepty české kuchyně

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

45 min.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

chléb toastový600gramů
mléko100mililitrů
muškátový ořech mletý-
máslo80gramů
máslo-
petrželová nať40gramů
sůl½čajové lžičky
vaječný bílek3kusy
vaječný žloutek3kusy

 

Recept

1. 

chléb toastový 600 gramů  máslo 80 gramů

Toastový chléb nakrájíme na kostičky a opečeme na másle.

2. 

Vložíme do hlubší misky.

3. 

mléko 100 mililitrů  sůl ½ čajové lžičky  muškátový ořech mletý  vaječný žloutek 3 kusy

V mléce rozmícháme sůl, špetku muškátového oříšku a žloutky.

4. 

petrželová nať 40 gramů

Zalijeme chléb, promícháme a vmícháme nasekanou petrželku.

5. 

vaječný bílek 3 kusy

Nakonec přimícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků.

6. 

máslo

Směs rozdělíme na polovinu. Každou polovinu vytvarujeme do válečku a zabalíme do potravinářské fólie potřené máslem.

7. 

Knedlíky 20 minut vaříme v páře. Vhodné je použít parní hrnec. Knedlík podáváme teplý, pokrájený na kolečka.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie