RECEPTY

Karbanátky

Karbanátky

Oblíbené smažené karbanátky z mletého masa.

recept,fotorecept,vepřové mleté maso,Vepřové maso

Vepřové maso

Ukuchtil

Počet porcí

16

Čas přípravy

40 min.

Obtížnost

nízká

Kategorie

Vepřové maso  

 

Ingredience

Ingredience

cibule100gramů
mléko150mililitrů
olej fritovací-
pepř černý mletý½čajové lžičky
rohlík bílý2kusy
strouhanka0
sůl1čajová lžička
vejce slepičí2kusy
vepřové mleté maso800gramů
česnek4stroužky

 

Recept

1. 

rohlík bílý 2 kusy  mléko 150 mililitrů  vepřové mleté maso 800 gramů  cibule 100 gramů  vejce slepičí 2 kusy  česnek 4 stroužky  sůl 1 čajová lžička  pepř černý mletý ½ čajové lžičky  strouhanka

Rohlíky nakrájíme bez jejich konců, zalijeme mlékem, necháme rozmočit. Přidáme mleté maso, nadrobno nakrájenou cibuli, vajíčka, prolisovaný česnek, sůl a pepř. Takto připravenou směs promícháme rukama. Pokud se nám zdá směs řídká, přidáme trochu strouhanky.

2. 

strouhanka

Ze směsi tvarujeme oválné karbanátky, které obalíme ve strouhance.

3. 

olej fritovací

Karbanátky smažíme v horkém oleji pod pokličkou 8 minut, obrátíme a 8 minut je osmažíme z druhé strany bez pokličky.

4. 

Karbanátky můžeme konzumovat s chlebem a hořčicí, nebo je podáváme k omáčkám. Velmi chutné jsou s bramborami či bramborovou kaší.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie