RECEPTY

Karamelový srnčí hřbet

Karamelový srnčí hřbet

Pamlsek z rýžových burisonů v karamelu, oblíbený nejen na Vánoce.

recept,fotorecept,mléko slazené kondenzované,burisony rýžové,Cukrovinky,Bezlepkové,Vánoční recepty

Cukrovinky

Ukuchtil

Počet porcí

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

burisony rýžové140gramů
bílá čokoláda -
cukr krystalový250gramů
mléko slazené kondenzované300mililitrů
máslo180gramů

 

Recept

1. 

cukr krystalový 250 gramů  mléko slazené kondenzované 300 mililitrů

V hrnci necháme zkaramelizovat cukr. Přilijeme slazené kondenzované mléko a mícháme, dokud se obě ingredience nerozpustí na tekutinu.

2. 

máslo 180 gramů

Přidáme máslo a mícháme do rozpuštění.

3. 

burisony rýžové 140 gramů

Přisypeme burisony.

4. 

Dobře promícháme. Necháme chvíli odstát a opět dobře promícháme.

5. 

Formu na srnčí hřbet vyložíme potravinářskou fólií.

6. 

Do formy vložíme burizónovo-karamelovou směs a dobře utlačíme. Necháme 24 hodin tuhnout v chladu.

7. 

Ztuhlou dobrotu vyklopíme z formy. Odstraníme fólii.

8. 

bílá čokoláda

Polijeme rozpuštěnou čokoládou a necháme čokoládu částečně ztuhnout.

9. 

Nakrájíme na řezy. Skladujeme v chladu.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie