RECEPTY

Karamelový maxi větrník

Karamelový maxi větrník

Milujete větrníky a odrazuje vás poměrně náročná příprava či předchozí nezdary? Zkuste náš maxi větrník a neprohloupíte. Chutná klasicky úžasně a za úspěch při jeho přípravě se můžeme zaručit. :-)

recept,fotorecept,cukr krystalový,pudink karamelový - prášek ,smetana ke šlehání (30-33% tuku),Zákusky

Zákusky

Ukuchtil

Počet porcí

12

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

vysoká

Kategorie

Zákusky  

 

Ingredience

Ingredience

cukr krystalový225gramů
cukr moučkový100gramů
mléko600mililitrů
mouka hladká155gramů
máslo305gramů
pudink karamelový - prášek 80gramů
smetana ke šlehání (30-33% tuku)500mililitrů
vejce slepičí6
voda500mililitrů
ztužovač šlehačky 15gramů

 

Recept

1. 

voda 500 mililitrů  máslo 155 gramů

Vodu mírně zahřejeme v hrnci a rozpustíme v ní máslo.

2. 

mouka hladká 155 gramů

Přisypeme mouku, zamícháme a přivedeme do varu.

3. 

Na mírném plameni 10 min těsto vaříme - odpalujeme, čili mícháme a mícháme.

4. 

vejce slepičí 6 ks

Těsto necháme vychladnout a postupně, po jednom v něm rozmícháváme vajíčka.

5. 

Polovinu těsta rovnoměrně rozetřeme do silikonové formy na koláč o průměru 28 cm. V jiné formě použijeme při pečení papír na pečení.

6. 

Pečeme v rozehřáté troubě na 200 °C asi 30 minut. Během pečení troubu neotvíráme!

7. 

Vychlazený korpus přendáme na velký talíř dnem vzhůru. Do chladné formy rozetřeme druhou polovinu těsta.

8. 

Upečeme jako první korpus a necháme vychladnout.

9. 

mléko 600 mililitrů  cukr krystalový 25 gramů  pudink karamelový - prášek  80 gramů

Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme hustší pudink. Necháme vychladnout.

10. 

máslo 150 gramů  cukr moučkový 100 gramů

Máslo utřeme s cukrem.

11. 

Máslo spojíme s pudinkem a vymícháme hladký krém. Krém natřeme na připravený korpus na talíři.

12. 

smetana ke šlehání (30-33% tuku) 400 mililitrů  ztužovač šlehačky  15 gramů

Vyšleháme smetanu a šlehačku natřeme na krém. Na šlehačku přeložíme druhý korpus, už ne dnem vzhůru. :-)

13. 

cukr krystalový 200 gramů  smetana ke šlehání (30-33% tuku) 100 mililitrů

Z cukru uděláme karamel. Opatrně přilijeme smetanu (pění) a rozmícháme.

14. 

Karamelem polijeme povrch větrníku a také natřeme pomocí štětce boky.

15. 

Větrník uložíme do chladničky nejméně na 6 hodin. Před podáváním nakrájíme na dortové řezy (doporučujeme použít zoubkovaný nůž a zpočátku, než překrojíme vrchní korpus, jemné krájení).

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie