RECEPTY

Karamelové kuličky s marcipánem

Karamelové kuličky s marcipánem

Oblíbené kuličky z rýžových burisonů s jemnou chutí marcipánu a čokolády.

recept,fotorecept,marcipánová hmota,mléko slazené kondenzované,Cukrovinky,Vánoční recepty,Nepečené,Bezlepkové

Cukrovinky

Ukuchtil

Počet porcí

35

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

burisony rýžové140gramů
cukr krystalový250gramů
kokos strouhaný-
marcipánová hmota100gramů
mléko slazené kondenzované300mililitrů
máslo190gramů
olej slunečnicový2polévkové lžíce
čokoláda na vaření200gramů
škrob kukuřičný-

 

Recept

1. 

cukr krystalový 250 gramů  mléko slazené kondenzované 300 mililitrů

V hrnci necháme zkaramelizovat cukr. Přilijeme slazené kondenzované mléko a mícháme dokud se obě ingredience nerozpustí na tekutinu.

2. 

máslo 180 gramů

Přidáme máslo a mícháme do rozpuštění.

3. 

burisony rýžové 140 gramů

Přisypeme burisony.

4. 

Dobře promícháme. Směs necháme 15 minut mírně vychladnout. Během chladnutí často promícháváme.

5. 

Ze směsi tvoříme kuličky v rukou, které si občas opláchneme studenou vodou.

6. 

kokos strouhaný  marcipánová hmota 100 gramů  škrob kukuřičný

Kuličky obalíme v kokosu. Marcipán rozválíme na pracovní desce jemně posypané kukuřičným škrobem a vykrajujeme z něj kolečka. Kolečka přilepíme na kuličky.

7. 

čokoláda na vaření 200 gramů  máslo 10 gramů  olej slunečnicový 2 polévkové lžíce

Čokoládu spolu s máslem a olejem rozpustíme ve vodní lázni. Část čokolády nabereme do stříkačky a kuličky ozdobíme.

8. 

Zbytek čokolády rozdělíme do papírových košíčků.

9. 

Na čokoládu přilepíme kuličky.

10. 

Necháme 2-3 dny tuhnout v chladu. V chladu je i skladujeme.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit