Kapustový prívarok s kuřecím soté
Chutný kapustový prívarok s kuřecími kousky v jemné omáčce. Podáváme s volským okem a čerstvým chlebem.
recept,fotorecept,kuřecí prsa,kapusta,česnek,Kuřecí maso
Kuřecí maso
Ingredience
Ingredience
brambory | 250 | gramů | |
cibule | 130 | gramů | |
kapusta | 750 | gramů | |
kmín mletá | ½ | čajové lžičky | |
kuřecí prsa | 500 | gramů | |
mléko | 400 | mililitrů | |
mouka hladká | 45 | gramů | |
olej olivový | 40 | mililitrů | |
paprika červená mletá | 2 | čajové lžičky | |
sůl | 1.5 | čajové lžičky | |
voda | 500 | mililitrů | |
česnek | 4 | stroužky |
Recept
1. Kuřecí soté
kuřecí prsa 500 gramů • cibule 80 gramů • olej olivový 20 mililitrů
Kuřecí prsa omyjeme a nakrájíme na kousky. Cibuli očistíme, pokrájíme na drobno a zpěníme ji na rozehřátém oleji.
2.
K cibuli přidáme připravené maso, mícháme dokud se nezatáhne.
3.
paprika červená mletá 2 čajové lžičky • sůl 1 čajová lžička • voda 400 mililitrů
Na chvíli odstavíme maso z ohně, přisypeme papriku a sůl, promícháme. Vrátíme na oheň a přilijeme vodu. Dusíme pod pokličkou 30 - 40 minut.
5. Kapustový prívarok
cibule 50 gramů • olej olivový 20 mililitrů
Cibuli očistíme, pokrájíme a osmahneme na oleji.
7.
sůl ½ čajové lžičky • kmín mletá ½ čajové lžičky
Kapustu vložíme do hrnce k cibuli, osolíme a posypeme kmínem, promícháme.
8.
brambory 250 gramů • voda 100 mililitrů • mléko 400 mililitrů • mouka hladká 30 gramů • česnek 4 stroužky
Brambory očistíme, omyjeme a nakrájíme na kostičky. Přidáme je ke kapustě, podlijeme vodou, promícháme a za občasného míchání dusíme zeleninu doměkka. Asi 20 minut. V mléce rozmícháme mouku, zalijeme kapustu, převaříme. Pokud je prívarok moc hustý přidáme podle potřeby ještě mléko. Nakonec vmícháme očištěný prolisovaný česnek. Podle chuti dosolíme.
Dobrou chuť!