RECEPTY

Kachní prsa s brusinkovou omáčkou

Kachní prsa s brusinkovou omáčkou

Rychlý recept na šťavnaté kachní masíčko s výbornou sladko-kyselou omáčkou.

recept,fotorecept,kachní prsa ,brusinky sušené,Kachní maso,Recepty francouzské kuchyně,,Bezlepkové

Kachní maso

Recepty francouzské kuchyně

Ukuchtil

Počet porcí

2

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

brusinky sušené75gramů
kachní prsa 500gramů
máslo15gramů
ocet balzamikový3polévkové lžíce
sůl-
víno červené suché5polévkových lžic

 

Recept

1. 

kachní prsa  500 gramů  sůl

Kůži osolíme a propícháme špejlí.

2. 

Prsa položíme kůží dolů na rozehřátou pánev a opékáme 5 minut.

3. 

Obrátíme a opékáme z druhé strany dalších 5 minut. Maso nepropichujeme vidličkou, ale obracíme pinzetou nebo vařečkami.

4. 

Opečené a zatažené maso vložíme do rozehřáté trouby na 10 min. uvařit. Po vytažení necháme chvíli odstát, aby se uvolnilo napětí v mase a nevytekla při krájení veškerá šťáva.

5. 

brusinky sušené 75 gramů  ocet balzamikový 3 polévkové lžíce  víno červené suché 5 polévkových lžic

Na pánvičce si ve výpeku z prsou svaříme brusinky, balzamikový ocet, víno a brusinkový džem.

6. 

máslo 15 gramů

Po 15 min. vaření přidáme do omáčky kousek másla a mícháme dokud se nerozpustí v omáčce.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie