RECEPTY

Jemný kynutý knedlík

Jemný kynutý knedlík

recept,fotorecept,droždí čerstvé,mléko,mouka polohrubá,Knedlíky

Knedlíky

Ukuchtil

Počet porcí

5

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

nízká

Kategorie

Knedlíky  

 

Ingredience

Ingredience

cukr krystalový½čajové lžičky
droždí čerstvé20gramů
mléko150mililitrů
mouka polohrubá260gramů
olej slunečnicový-
sůl½čajové lžičky
vejce slepičí½kusu
voda0.05litru

 

Recept

1. 

droždí čerstvé 20 gramů  mléko 150 mililitrů  cukr krystalový ½ čajové lžičky

Do vlažného mléka s trochou cukru rozdrobíme droždí a necháme ho nabobtnat.

2. 

mouka polohrubá 260 gramů  vejce slepičí ½ kusu  sůl ½ čajové lžičky  voda 0.05 litru

Do misky dáme mouku, sůl, vejce, vlažnou vodu a přilijeme kvásek. Rukou mícháme těsto, pokud se epřestane lepit. Poprášíme trochou mouky a odložíme přikryté na 30 minut na teplé místo vykynout.

3. 

Po vykynutí těsto vyklopíme na pomoučený vál, upravíme do tvaru knedlíku.

4. 

Vaříme v páře 20 minut.

5. 

olej slunečnicový

Hotový knedlík jemně natřeme olejem, aby zůstal na povrchu měkký.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie