RECEPTY

Jemné švestkové buchtičky

Jemné švestkové buchtičky

Chutné malé pečené buchtičky plné sladkých povidel.

recept,fotorecept,povidla švestková,Sladká jídla

Sladká jídla

Ukuchtil

Počet porcí

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

vysoká

Kategorie

Sladká jídla  

 

Ingredience

Ingredience

cukr krystalový100gramů
cukr krystalový-
cukr moučkový-
cukr vanilkový-
droždí čerstvé42gramů
mléko650mililitrů
mléko-
mouka hladká-
mouka hladká20gramů
mouka polohrubá1020gramů
máslo125gramů
olej slunečnicový-
povidla švestková-
rum-
vejce slepičí1kus

 

Recept

1. Kynuté těsto

mouka polohrubá 1000 gramů  cukr krystalový 80 gramů  vejce slepičí 1 kus  mléko 400 mililitrů

Do mouky přisypeme cukr, přidáme vejce a mléko.

2. 

máslo 125 gramů

Přilijeme rozpuštěné vychladlé máslo.

3. Kvásek

mléko 250 mililitrů  droždí čerstvé 42 gramů  cukr krystalový 20 gramů  mouka polohrubá 20 gramů

Nakonec přilijeme kvásek, který vytvoříme z teplého mléka, droždí, cukru a mouky.

4. 

mouka hladká 20 gramů

Těsto dobře vypracujeme, posypeme lehce hladkou moukou a necháme zakryté vykynout.

5. 

mouka hladká

Po vykynutí těsto rozdělíme na poloviny. Jednu polovinu rozválíme na obdélník, na pomoučeném vále, na tloušťku cca půl centimetru a zpracujeme. Pak zpracujeme druhou polovinu.

6. Plníme

povidla švestková

Rozválené těsto nakrájíme na menší čtverce. Do každého čtverce vložíme přiměřené množství švestkových povidel a buchtu uzavřeme.

7. 

Vytvořenou buchtičku otočíme uzavřenou částí dolů a rukama ji jemně, dokulata vytvarujeme.

8. 

olej slunečnicový

Plech natřeme olejem a ukládáme na něj buchtičky (uzavřená část směřuje dolů). Buchtičky ukládáme s malou mezerou. Z každé strany je natřeme olejem.

9. 

Následně je na sebe co nejtěsněji namáčkneme.

10. Pečeme

Takto uložené buchtičky pečeme ve vyhřáté troubě na 170 °C 25 až 30 minut.

11. 

mléko  cukr krystalový  rum

Po upečení buchtičky ještě horké natřeme mlékem, ve kterém jsme rozpustili cukr. Do mléka můžeme přidat i trochu rumu.

12. 

cukr vanilkový  cukr moučkový

Když mléčný roztok buchtičky trochu vsáknou, posypeme je vanilkovým cukrem smíchaným s cukrem moučkovým. Podáváme až po dostatečném vychladnutí.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit