RECEPTY

Jemné smetanové palačinky

Jemné smetanové palačinky

Recept na velmi chutné palačinky, které se rozplývají na jazyku.

recept,fotorecept,smetana ke šlehání (30-33% tuku),Palačinky

Palačinky

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

nízká

Kategorie

Palačinky  

 

Ingredience

Ingredience

cukr vanilkový1polévková lžíce
džem ovocný-
mléko200mililitrů
mouka hladká200gramů
olej řepkový-
smetana ke šlehání (30-33% tuku)200mililitrů
vejce slepičí2kusy

 

Recept

1. 

vejce slepičí 2 kusy  cukr vanilkový 1 polévková lžíce

Vejce vyšleháme s vanilkovým cukrem.

2. 

smetana ke šlehání (30-33% tuku) 200 mililitrů  mléko 200 mililitrů  mouka hladká 200 gramů

Metličkou vmícháme smetanu a mléko. Postupně přimícháváme mouku a vytvoříme hladké tekuté těsto. Palačinky jsou lepší pokud těsto necháme odležet alespoň hodinu. Chcete-li palačinky dělat ke snídani, připravte si těsto ještě večer.

3. 

olej řepkový

Na rozpálenou pánev nalijeme naběračku těsta a pomůžeme mu rozložit se po celém povrchu dna nakláněním pánve. Když těsto přiměřeně zhnědne na spodní straně a po okrajích, přilijeme trochu oleje po okraji, aby se palačinka uvolnila. Po chvíli obrátíme a usmažíme i z druhé strany do zlatohněda.

4. Servírování palačinek

džem ovocný

Nejrychlejší je palačinky potřít džemem a srolovat. Malé děti to tak mají nejraději.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie