RECEPTY

Játrová nádivka jako bábovka

Játrová nádivka jako bábovka

Podáváme jako přílohu k pečenému kuřeti nebo jako samostatný pokrm s čerstvým zeleninovým salátem. Také je vhodná jako nádivka do drůbeže.

recept,fotorecept,rohlík bílý,kuřecí játra,petrželová nať,Kuřecí maso

Kuřecí maso

Ukuchtil

Počet porcí

16

Čas přípravy

50 min.

Obtížnost

střední

Kategorie

Kuřecí maso  

 

Ingredience

Ingredience

cibule120gramů
kuřecí játra500gramů
mléko50mililitrů
pepř černý mletý½čajové lžičky
petrželová nať30gramů
rohlík bílý260gramů
smetana kyselá (14-18% tuku)100gramů
strouhanka-
sádlo-
sůl1.5čajové lžičky
vejce slepičí4kusy

 

Recept

1. 

rohlík bílý 260 gramů  cibule 120 gramů

Rohlíky nakrájíme na kostky a vložíme do mísy. Přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli.

2. 

kuřecí játra 500 gramů  vejce slepičí 4 kusy  sůl 1.5 čajové lžičky  pepř černý mletý ½ čajové lžičky

Játra omyjeme, odblaníme, pokrájíme na větší kousky a spolu s vajíčky přidáme k pečivu. Osolíme, opepříme, ...

3. 

mléko 50 mililitrů  petrželová nať 30 gramů

... přidáme trochu mléka a nasekanou petrželku a dobře promícháme. Necháme chvíli odstát ...

4. 

smetana kyselá (14-18% tuku) 100 gramů

... a vmícháme smetanu.

5. 

sádlo  strouhanka

Formu na bábovku vymažeme sádlem a vysypeme strouhankou.

6. 

Vložíme do ní nádivku.

7. 

Pečeme v rozehřáté troubě při 180 °C asi 30 minut.

8. 

Upečenou bábovku necháme lehce vychladnout, vyklopíme, nakrájíme a podáváme teplou.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie