RECEPTY

Jahodový zákusek s mascarpone

Jahodový zákusek s mascarpone

Lahodný koláč z křehkého těsta, plněný nádivkou z mascarpone a ozdobený čerstvými jahodami.

recept,fotorecept,mascarpone,jahody,Zákusky

Zákusky

Ukuchtil

Počet porcí

10

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

cukr krystalový250gramů
jahody150gramů
mascarpone250gramů
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5%750gramů
mouka hladká350gramů
máslo100gramů
sůl-
vanilkový lusk1kus
vejce slepičí5

 

Recept

1. Příprava křehkého těsta

mouka hladká 250 gramů  vejce slepičí 2 kusy  cukr krystalový 50 gramů  sůl  máslo 100 gramů

Z mouky, změklého másla, vajec, cukru a špetky soli vypracujeme křehké těsto. Necháme odpočinout na chladném místě cca. 15 minut.

2. Příprava nádivky

vejce slepičí 3 kusy  cukr krystalový 200 gramů

V míse utřeme vejce a cukr do pěny.

3. 

mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 750 gramů  vanilkový lusk 1 kus

V hrnci zahřejeme mléko, přidáme vanilku z vanilkového lusku.

4. 

mouka hladká 100 gramů

Do teplého mléka vmícháme vejce s cukrem. Nakonec přes sítko vsypeme mouku. Uvaříme hustou kaši.

5. 

mascarpone 250 gramů

Do kaše vmícháme mascarpone.

6. 

Do koláčové formy roztlačíme postupně těsto. Na korpus vlijeme mascarpone nádivku.

7. 

Pečeme 40 min. při teplotě 180 °C.

8. 

jahody 150 gramů

Zákusek necháme vychladnout a ozdobíme ho plátky čerstvých jahod.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie