Jablkový dort
Rychlý jablečný moučník s chutí podzimu.
recept,fotorecept,jablka strouhané,Dorty
Dorty
Ingredience
Ingredience
cukr moučkový | 120 | gramů | |
cukr vanilkový | 20 | gramů | |
jablka strouhané | 400 | gramů | |
kypřicí prášek do pečiva | 3 | čajové lžičky | |
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% | 150 | mililitrů | |
mouka hladká | - | ||
mouka polohrubá | 350 | gramů | |
máslo | - | ||
olej slunečnicový | 100 | mililitrů | |
ořechy vlašské mleté | 100 | gramů | |
rozinky | 3 | polévkové lžíce | |
rum | 2 | polévkové lžíce | |
skořice mletá | 1 | polévková lžíce | |
vejce slepičí | 2 | kusy |
Recept
1. Příprava těsta
vejce slepičí 2 kusy • jablka strouhané 400 gramů • cukr moučkový 120 gramů • olej slunečnicový 100 mililitrů • mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 150 mililitrů • rum 2 polévkové lžíce
V míse smícháme vejce, cukr, olej, mléko, rum, oloupaná a nastrouhaná jablka. Vše dobře promícháme.
2.
ořechy vlašské mleté 100 gramů • rozinky 3 polévkové lžíce • skořice mletá 1 polévková lžíce • cukr vanilkový 20 gramů • kypřicí prášek do pečiva 3 čajové lžičky • mouka polohrubá 350 gramů
Do směsi přidáme mleté ořechy, rozinky, skořici, mouku, vanilkový cukr a prášek do pečiva.
3. Pečeme
Těsto vylijeme do vymazané a moukou vysypané dortové formy. Troubu vyhřejeme na 170 °C a pečeme cca 40 minut.
Dobrou chuť!