RECEPTY

Jablková roláda s marcipánem

Jablková roláda s marcipánem

Něco sladkého pro koledníky.

recept,fotorecept,jablka,Rolády,Velikonoční recepty

Rolády

Ukuchtil

Počet porcí

16

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

vysoká

 

Ingredience

Ingredience

cukr krystalový80gramů
cukr moučkový80gramů
jablka1kilogram
kaštanové pyré125gramů
kypřicí prášek do pečiva8gramů
marcipánová hmota200gramů
mouka polohrubá100gramů
máslo50gramů
olej slunečnicový50mililitrů
poleva cukrářská čokoládová-
pudink čokoládový BB40gramů
vaječný bílek5
vaječný žloutek5
voda50mililitrů
čokoláda na vaření50gramů

 

Recept

1. 

vaječný žloutek 5 ks  cukr moučkový 80 gramů  olej slunečnicový 50 mililitrů  vaječný bílek 5 ks

Žloutky utřeme s cukrem, přimícháme olej. Z bílků vyšleháme tuhý sníh.

2. 

mouka polohrubá 100 gramů  kypřicí prášek do pečiva 8 gramů

K žloutkům přimícháme mouku s kypřícím práškem ...

3. 

... a vmícháme sníh z bílků.

4. 

Těsto vylijeme na plech (32 x 44 cm) vyložený papírem na pečení a rovnoměrně rozetřeme.

5. 

Upečeme při 180 °C za 8 minut.

6. 

Upečený plát stočíme do rolády, zabalíme do vlhké utěrky a necháme vychladnout.

7. Jablečná náplň

jablka 1 kilogram  cukr krystalový 80 gramů

Jablka očistíme, nahrubo nastrouháme a přivedeme do varu spolu s cukrem.

8. 

čokoláda na vaření 50 gramů  voda 50 mililitrů  pudink čokoládový BB 40 gramů

Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu. Ve vodě v misce rozmícháme pudink a vlijeme ho do jablek. Vaříme do zhoustnutí, nakonec vmícháme rozpuštěnou čokoládu.

9. 

máslo 50 gramů

Jablkovou náplň necháme vychladnout na pokojovou teplotu a vmícháme do ní změklé máslo.

10. Plnění rolády

kaštanové pyré 125 gramů  marcipánová hmota 200 gramů

Korpus rozvineme a uvolníme pečící papír. Roládu natřeme nádivkou (okraj, ke kterému budeme stáčet zůstane nenatřený) a na nádivku nastrouháme částečně rozmrazené kaštanové pyré. Z marcipánu vytvoříme váleček o průměru asi 1,5 cm a uložíme na okraj, od kterého budeme roládu stáčet.

11. 

Roládu stočíme a uložíme na nejméně 4 hodiny tuhnout do chladničky.

12. 

poleva cukrářská čokoládová

Pak ji ozdobíme čokoládou ...

13. 

... nakrájíme a můžeme podávat.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie