Jablečný štrúdl v listovém těstě
Recept na jednoduchou a poměrně rychlou přípravu domácího štrúdlu z listového těsta.
recept,fotorecept,těsto lístkové,strouhanka,jablka,cukr krystalový,skořice mletá,ořechy vlašské mleté,Štrúdly
Štrúdly
Ingredience
Ingredience
cukr krystalový | 4 | polévkové lžíce | |
jablka | 1 | kilogram | |
ořechy vlašské mleté | 4 | polévkové lžíce | |
skořice mletá | - | ||
strouhanka | 4 | polévkové lžíce | |
těsto lístkové | 500 | gramů |
Recept
1.
těsto lístkové 500 gramů
Listové těsto si překrojíme na dvě poloviny a každou vyválíme asi na délku plechu a šířku 35-40 cm.
3.
jablka 1 kilogram • cukr krystalový 4 polévkové lžíce • skořice mletá
Do stejné oblasti přidáme polovinu nastrouhaných jablek, které ještě posypeme dvěma lžícemi cukru a mletou skořicí.
4.
ořechy vlašské mleté 4 polévkové lžíce
Přidáme mleté ořechy a můžeme začít balit. Kratší strany přeložíme směrem dovnitř, aby uvolněná šťáva při pečení nevytékala.
5.
Boky přeložíme podélně přes nádivku a přitlačíme, aby se spojily. Stejně zpracujeme i druhou část těsta a pečeme na 180 °C asi 40 minut.
Dobrou chuť!