RECEPTY

Jablečný koláč

Jablečný koláč

Sezónní jablečný koláč.

recept,fotorecept,jablka strouhané,Koláče,Bezlaktózové

Koláče

Ukuchtil

Počet porcí

40

Čas přípravy

2 h.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

cukr moučkový500gramů
cukr vanilkový20gramů
jablka strouhané-
kypřicí prášek do pečiva12gramů
mouka polohrubá400gramů
tuk ztužený - margarín250gramů
vaječný bílek4kusy
vaječný žloutek4kusy

 

Recept

1. 

Na přípravu potřebujeme vajíčka, moučkový cukr, polohrubou mouku, prášek do pečiva, strouhaná jablka, vanilkový cukr a rostlinný tuk.

2. 

vaječný žloutek 4 kusy  cukr moučkový 250 gramů  tuk ztužený - margarín 250 gramů  mouka polohrubá 400 gramů  kypřicí prášek do pečiva 12 gramů

Žloutky vyšleháme s moučkovým cukrem, přidáme máslo nebo rostlinný tuk, polohrubou mouku a prášek do pečiva. Vypracujeme těsto. Uděláme dva bochníky. Jeden odložíme na hodinu do ledničky.

3. 

Nechlazený bochník rozválíme a rozprostřeme na vymaštěný plech.

4. 

jablka strouhané

Na těsto rozprostřeme strouhaná jablka.

5. 

vaječný bílek 4 kusy  cukr vanilkový 20 gramů  cukr moučkový 250 gramů

Vychlazené těsto nastrouháme do misky a k němu přidáme vyšlehané bílky s vanilkovým a moučkovým cukrem.

6. 

Rozetřeme zlehka na jablka.

7. 

Pečeme 20 minut v rozehřáté troubě na 180 °C.

8. 

Pocukrujeme.

9. 

Jemný koláč opatrně krájíme ostrým nožem.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie