RECEPTY

Jablečno-skořicové muffiny

Jablečno-skořicové muffiny

Muffiny, které provoní sychravé podzimní dny.

recept,fotorecept,mouka polohrubá,kypřicí prášek do pečiva,jablka,skořice mletá,Muffiny

Muffiny

Ukuchtil

Počet porcí

12

Čas přípravy

35 min.

Obtížnost

nízká

 

Ingredience

Ingredience

citronová šťáva2čajové lžičky
cukr krystalový100gramů
cukr vanilkový8gramů
jablka200gramů
jogurt ovocný150mililitrů
kypřicí prášek do pečiva3čajové lžičky
mandle sladké jádra80gramů
mouka polohrubá200gramů
olej slunečnicový8polévkových lžic
rozinky60gramů
skořice mletá2čajové lžičky
sůl-
vejce slepičí2kusy

 

Recept

1. 

mouka polohrubá 200 gramů  mandle sladké jádra 80 gramů  kypřicí prášek do pečiva 3 čajové lžičky

Smícháme mouku, mleté mandle a prášek do pečiva.

2. 

rozinky 60 gramů  jablka 200 gramů  citronová šťáva 2 čajové lžičky  jogurt ovocný 150 mililitrů  skořice mletá 2 čajové lžičky

Rozinky namočíme do horké vody, necháme chvíli odstát, vodu slijeme. Jablka oloupeme, zbavíme je jadérek. Přibližně 100 g jablek nakrájíme na drobné kostičky, důkladně do nich zamícháme citrnovou šťávu. 50 g jogurtu smícháme se skořicí.

3. 

cukr krystalový 100 gramů  cukr vanilkový 8 gramů  sůl  vejce slepičí 2 kusy  olej slunečnicový 8 polévkových lžic

Zbytek jablek nastrouháme, smícháme s cukrem a vanilkovým cukrem, olejem, špetkou soli, zbylým jogurtem a vejci. Přidáme jogurt rozmíchaný se skořicí.

4. 

Do moučné směsi přidáme mokrou směs, na kostičky nakrájené jablko a rozinky.

5. 

Formu na muffiny vymažeme, po lžících vkládáme těsto do otvorů. Pečeme 25 minut na 180 °C.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie