RECEPTY

Jablečno-makové oči

Jablečno-makové oči

Chutný a šťavnatý dvouštrúdl.

recept,fotorecept,jablka,mák,mák,Štrúdly

Štrúdly

Ukuchtil

Počet porcí

12

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

cukr krystalový120gramů
cukr moučkový-
jablka800gramů
mléko50mililitrů
mák150gramů
mák-
rozinky100gramů
strouhanka2polévkové lžíce
těsto lístkové400gramů
vejce slepičí1kus
vločky žitné40gramů

 

Recept

1. Jablečná náplň

jablka 800 gramů  rozinky 100 gramů

Jablka omyjeme, očistíme a nastrouháme nahrubo. Rozinky omyjeme a necháme namočené ve vodě.

2. 

vločky žitné 40 gramů

Vločky umeleme, přisypeme je k jablkům a promícháme. Necháme chvíli odstát.

3. 

cukr krystalový 40 gramů

Do jablek přimícháme scezené rozinky a cukr.

4. Maková náplň

mák 150 gramů  mléko 50 mililitrů  cukr krystalový 80 gramů

Mák umeleme, zalijeme horkým mlékem, necháme vychladnout a vmícháme do něj cukr.

5. Těsto

těsto lístkové 400 gramů  vejce slepičí 1 kus

Listové těsto rozválíme na pomoučeném vále na velký čtverec (40 x 40 cm). Po obvodu a přes střed ho natřeme rozšlehaným vajíčkem. Do každého obdélníku, které nám vykreslilo vejce, nasypeme lžíci strouhanky. Strouhanku rozložíme po natřené vajíčko.

6. Plnění

strouhanka 2 polévkové lžíce

Na strouhanku naneseme jablkovou náplň. Na jablečnou nádivku rozložíme makovou.

7. 

Těsto s náplní stočíme od okrajů ke středu.

8. 

Vzniklý dvouštrúdl ...

9. 

mák

... opatrně přemístíme na papír, nebo podložku, na pečení. Papír se štrůdlem přetáhneme na plech. Štrúdl potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme nemletým mákem.

10. 

cukr moučkový

Pečeme v rozehřáté troubě 25 minut. Upečený dvouštrúdl posypeme prosátým moučkovým cukrem.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie