RECEPTY

Jablečné řezy z kynutého těsta

Jablečné řezy z kynutého těsta

Recept na jednoduchý jablečný koláč z kynutého těsta s mandlovými lupínky.

recept,fotorecept,jablka,droždí čerstvé,mouka hladká,Koláče

Koláče

Ukuchtil

Počet porcí

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

nízká

 

Ingredience

Ingredience

cukr krystalový80gramů
cukr krystalový1čajová lžička
cukr moučkový80gramů
droždí čerstvé20gramů
jablka600gramů
mandlové lupínky60gramů
mléko250mililitrů
mouka hladká500gramů
máslo80gramů
skořice mletá2čajové lžičky
sůl-
vejce slepičí1kus

 

Recept

1. 

mléko 250 mililitrů  cukr krystalový 1 čajová lžička  droždí čerstvé 20 gramů

V teplém mléce s trochou cukru necháme z droždí vzejít kvásek.

2. 

mouka hladká 500 gramů  cukr moučkový 80 gramů  vejce slepičí 1 kus  máslo 80 gramů  skořice mletá 1 čajová lžička  sůl

Z mouky, cukru, kvásku, vajíčka, rozpuštěného másla, skořice a špetky soli vypracujeme těsto, které necháme v teple vykynout.

3. 

jablka 600 gramů  cukr krystalový 80 gramů  skořice mletá 1 čajová lžička

Jablka oloupeme, vykrojíme jadřince a nakrájíme na kostičky. Zasypeme je v misce cukrem a skořicí. Promícháme.

4. 

mandlové lupínky 60 gramů

Vykynuté těsto rozválíme na pomoučeném vále, přendáme ho na plech vyložený papírem na pečení. Na těsto navrstvíme připravená jablka, posypeme mandlovými lupínky a koláč pečeme při teplotě 180 °C asi 35 - 40 minut.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie