Jablečné řezy z kynutého těsta
Recept na jednoduchý jablečný koláč z kynutého těsta s mandlovými lupínky.
recept,fotorecept,jablka,droždí čerstvé,mouka hladká,Koláče
Koláče
Ingredience
Ingredience
cukr krystalový | 80 | gramů | |
cukr krystalový | 1 | čajová lžička | |
cukr moučkový | 80 | gramů | |
droždí čerstvé | 20 | gramů | |
jablka | 600 | gramů | |
mandlové lupínky | 60 | gramů | |
mléko | 250 | mililitrů | |
mouka hladká | 500 | gramů | |
máslo | 80 | gramů | |
skořice mletá | 2 | čajové lžičky | |
sůl | - | ||
vejce slepičí | 1 | kus |
Recept
1.
mléko 250 mililitrů • cukr krystalový 1 čajová lžička • droždí čerstvé 20 gramů
V teplém mléce s trochou cukru necháme z droždí vzejít kvásek.
2.
mouka hladká 500 gramů • cukr moučkový 80 gramů • vejce slepičí 1 kus • máslo 80 gramů • skořice mletá 1 čajová lžička • sůl
Z mouky, cukru, kvásku, vajíčka, rozpuštěného másla, skořice a špetky soli vypracujeme těsto, které necháme v teple vykynout.
3.
jablka 600 gramů • cukr krystalový 80 gramů • skořice mletá 1 čajová lžička
Jablka oloupeme, vykrojíme jadřince a nakrájíme na kostičky. Zasypeme je v misce cukrem a skořicí. Promícháme.
4.
mandlové lupínky 60 gramů
Vykynuté těsto rozválíme na pomoučeném vále, přendáme ho na plech vyložený papírem na pečení. Na těsto navrstvíme připravená jablka, posypeme mandlovými lupínky a koláč pečeme při teplotě 180 °C asi 35 - 40 minut.
Dobrou chuť!