Jablečné pyté
Lehký a velmi chutný zákusek, v období podzimu a zimy, když na zem spadnou čerstvá jablíčka.
recept,fotorecept,jablka strouhané,Koláče,Bezlaktózové
Koláče
Kategorie
Koláče Bezlaktózové Dezerty z jablek Sezona - Jablka (zima) Sezona - Jablka (podzim) Jablkové koláče
Ingredience
Ingredience
citronová kůra | - | ||
cukr moučkový | 70 | gramů | |
jablka strouhané | 10 | ||
kypřicí prášek do pečiva | 1 | čajová lžička | |
mouka hladká | 300 | gramů | |
skořice mletá | - | ||
sůl | - | ||
tuk ztužený - margarín | 130 | gramů | |
vaječný bílek | - | ||
vaječný žloutek | - | ||
vejce slepičí | 1 | kus | |
voda | 3 | polévkové lžíce |
Recept
1.
mouka hladká 300 gramů • tuk ztužený - margarín 130 gramů • sůl • voda 3 polévkové lžíce • vejce slepičí 1 kus • citronová kůra • vaječný žloutek • kypřicí prášek do pečiva 1 čajová lžička
K hladké mouce přimícháme prášek do pečiva, nastrouhaný margarín, sůl, vejce, citronovou kůru, vanilkový cukr a přidáme tolik vody, abychom měli hladké těsto. Těsto rozdělíme na 2 poloviny a dáme do chladu. Mezitím si připravíme jablečnou náplň.
2.
jablka strouhané 10 ks • cukr moučkový 70 gramů • skořice mletá
Do nastrouhaných jablek přidáme cukr, skořici a promícháme. Do nádivky můžeme přidat i rozinky, ořechy, ...
3.
Na pekáč rovnoměrně roztáhneme polovinu těsta, na kterou naneseme náplň a koláč přikryjeme druhou polovinou těsta. Koláč potřeme rozšlehaným bílkem a dáme péct do trouby na 20 minut. Po upečení posypeme moučkovým cukrem, necháme vychladnout a můžeme podávat.
Dobrou chuť!