Jablečné palačinky
Silnější jablečné palačinky podáváme neplněné. Jsou syté a chutnají lehce posypané moučkovým cukrem či potřené meruňkovou marmeládou.
recept,fotorecept,jablka,mouka polohrubá,Palačinky
Palačinky
Ingredience
Ingredience
cukr krystalový | 1 | čajová lžička | |
cukr vanilkový | 20 | gramů | |
droždí čerstvé | 20 | gramů | |
jablka | 600 | gramů | |
mléko | 1 | litr | |
mouka polohrubá | 500 | gramů | |
vločky ovesné | 100 | gramů |
Recept
1. Příprava jablek
jablka 600 gramů
Jablka očistíme, zbavíme je jadřinců a nahrubo nastrouháme na nudličky.
2.
mléko 1 litr • mouka polohrubá 500 gramů • droždí čerstvé 20 gramů • cukr krystalový 1 čajová lžička • cukr vanilkový 20 gramů • vločky ovesné 100 gramů
K jablkům přidáme mléko, polohrubou mouku, cukr, droždí, vanilkový cukr a ovesné vločky. Vše spolu dobře promícháme a necháme půl hodiny odpočívat. Za tento čas nám těsto jemně nakyne.
3. Pečeme palačinky
Palačinky pečeme na pánvi bez přidání tuku, s průměrem palačinky 18-20 cm. Palačinky pečeme tlustší, spíše jako placky a na jednu palačinku potřebujeme cca 100-150 g těsta.
4. Podáváme
Palačinky podáváme posypané práškovým cukrem, nebo jemně potřené marmeládou.
Dobrou chuť!