Jablečná žemlovka s pudinkem
Žemlovka téměř jako zákusek. Při servírování je vhodné polít žemlovku kyselejší ovocnou šťávou.
recept,fotorecept,jablka,pudink vanilkový,Sladká jídla,Recepty na jídla pro děti
Sladká jídla
Ingredience
Ingredience
cukr krystalový | 150 | gramů | |
cukr vanilkový | 12 | gramů | |
jablka | 800 | gramů | |
mléko | 200 | mililitrů | |
mléko nízkotučné 0,5% | 1 | litr | |
máslo | - | ||
pudink vanilkový | 120 | gramů | |
rohlík bílý | 5 | ||
vejce slepičí | 2 | kusy |
Recept
2.
rohlík bílý 5 ks • cukr vanilkový 12 gramů • cukr krystalový 100 gramů
Rohlíky nakrájíme, přidáme k nim jablka a oba cukry.
3.
máslo • mléko 200 mililitrů • vejce slepičí 2 kusy
Dobře promícháme, vložíme do máslem vymazané zapékací mísy a utlačíme. Vajíčka rozmícháme s mlékem a rohlíky zalijeme.
4.
mléko nízkotučné 0,5% 1 litr • pudink vanilkový 120 gramů • cukr krystalový 50 gramů
V mléce rozmícháme pudinkový prášek s cukrem. Vaříme do zhoustnutí.
5.
Pudink nalijeme na mlékem nasáklé rohlíky.
6.
Pečeme ve vyhřáté troubě na 200 °C 30-40 minut.
7.
Před podáváním necháme řádně vychladit, pudink nesmí být teplý, jinak by se nedala žemlovka krájet.
Dobrou chuť!