Huspenina
Vynikající zimní kolagenová pochoutka, jejíž dlouhá příprava stojí za to. Podáváme s chlebem, cibulí a octem.
recept,fotorecept,vepřové koleno,vepřové kopyta,Slané chuťovky,Masopust,Bezlepkové,Bezlaktózové
Slané chuťovky
Ingredience
Ingredience
cibule | 1 | kus | |
sůl | 3 | čajové lžičky | |
vepřové koleno | 2 | kusy | |
vepřové kopyta | 3 | kusy | |
voda | 4 | litry | |
česnek | 6 | stroužků |
Recept
1.
vepřové koleno 2 kusy • vepřové kopyta 3 kusy
Vepřové nožičky a kolena důkladně omyjeme. Odstraníme z nich případné chlupy - oškrábáním ostrým nožem, případně částečným, malým oříznutím, nebo opálením ochlupených částí nad ohněm.
2.
voda 4 litry
Kolena a nožičky vložíme do hrnce a přilijeme studenou vodu. Pomalu přivedeme k varu a vaříme 2 hodiny.
3.
cibule 1 kus • česnek 6 stroužků • sůl 3 čajové lžičky
Po dvou hodinách přidáme očištěnou cibuli, česnek a sůl.
4.
Huspeninu dále pomalu vaříme cca 4 hodiny.
5.
Vývar přecedíme do hlubších nádob.
6.
Maso necháme trochu vychladnout.
7.
Potom maso rozebereme a vkládáme ho do vývaru.
8.
Huspeninu necháme v chladu dobře ztuhnout. Tuhne několik hodin, nejlépe přes noc.
9.
Před podáváním můžeme seškrábat sražený tuk na povrchu huspeniny. Pak ji nakrájíme a při servírování klademe spodní částí nahoru.
Dobrou chuť!