RECEPTY

Hruškový koláč s karamelem

Hruškový koláč s karamelem

Výborný koláč z rychlého tvarohového těsta a hrušek, politý slaďoučkým karamelem.

recept,fotorecept,tvaroh jemný měkký,hruška,Koláče

Koláče

Ukuchtil

Počet porcí

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

střední

Kategorie

Koláče  

 

Ingredience

Ingredience

citron1kus
cukr krystalový200gramů
hruška250gramů
kypřicí prášek do pečiva2čajové lžičky
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5%250mililitrů
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5%2polévkové lžíce
mouka hladká150gramů
mouka polohrubá150gramů
mouka polohrubá-
máslo1polévková lžíce
máslo-
máslo100gramů
tvaroh jemný měkký200gramů
vejce slepičí1kus

 

Recept

1. 

mouka polohrubá 150 gramů  mouka hladká 150 gramů  cukr krystalový 100 gramů  vejce slepičí 1 kus  tvaroh jemný měkký 200 gramů  kypřicí prášek do pečiva 2 čajové lžičky  mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 250 mililitrů  máslo 100 gramů

Máslo necháme rozpustit a vychladit. Do hlubší mísy nasypeme, vložíme a nalijeme ingredience.

2. 

Těsto vyšleháme dohladka.

3. 

máslo  mouka polohrubá

Rozetřeme ho do koláčové formy nebo na menší plech vymazaný máslem a vysypaný moukou.

4. 

hruška 250 gramů

Hrušky oloupeme a pokrájíme na plátky.

5. 

citron 1 kus

Hned je klademe na těsto a citrónovou šťávou je i celý koláč pokapeme.

6. 

Pečeme v rozehřáté troubě na 170 °C asi 50 minut.

7. 

cukr krystalový 100 gramů

Z cukru upražíme karamel.

8. 

mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 2 polévkové lžíce  máslo 1 polévková lžíce

Přidáme mléko, máslo a dohladka rozmícháme.

9. 

Karamelem polijeme hrušky a částečně i upečený koláč. Pokud máme karamel moc tuhý, před poléváním ho trochu nahřejeme.

10. 

Necháme vychladnout.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit