RECEPTY

Hroznová omáčka na středověký způsob

Hroznová omáčka na středověký způsob

Chuťově zajímavá hustá omáčka. Je velmi vhodná jako netradiční příloha, spolu s tradičními lokšemi, k pečené kachně.

recept,fotorecept,hrozny bílé,slanina prorostlá,Omáčky a prívarky,Bezlepkové,Bezlaktózové

Omáčky a prívarky

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

35 min.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

hrozny bílé1kilogram
slanina prorostlá300gramů
česnek4stroužky
šalvějové lístky-

 

Recept

1. 

hrozny bílé 1 kilogram

Bobulky hroznového vína odstopkujeme.

2. 

Bobule rozmačkáme a necháme odstát.

3. 

slanina prorostlá 300 gramů

Slaninu nakrájíme a ušvaříme ji téměř do škvarků na pánvi.

4. 

Rozmačkané bobule hroznového vína přebereme a odstraníme zrníčka. Jde to snadno. Vždy část hmoty naložíme na mělký talíř a malá zrnka oddělíme na kraj talíře.

5. 

Z pánve slijeme část vyškvařeného sádla a přidáme hroznové víno. Vaříme asi 15 minut za častého míchání.

6. 

česnek 4 stroužky

Po 15 minutách přidáme nakrájené stroužky česneku. 5 minut povaříme. Podle toho jak hustou chceme omáčku mít, můžeme celkový čas vaření prodloužit nebo zkrátit.

7. 

šalvějové lístky

Nakonec přidáme nasekanou čerstvou šalvěj podle chuti. Můžeme přidat i sušenou, tehdy omáčku ještě chvíli povaříme.

8. Servírujeme

... s pečenou kachnou a lokšemi

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie