RECEPTY

Hovězí přední s celerem

Hovězí přední s celerem

Chutné maso s jemnou celerovou omáčkou. Podáváme s bramborovou kaší.

recept,fotorecept,celer,celer řapíkatý,hovězí maso - močing,Hovězí maso,Bezlepkové

Hovězí maso

Ukuchtil

Počet porcí

8

Čas přípravy

3 h.

Obtížnost

vysoká

 

Ingredience

Ingredience

celer800gramů
celer řapíkatý1kus
cibule100gramů
hovězí maso - močing1500gramů
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5%-
máslo20gramů
olej slunečnicový-
olej slunečnicový2polévkové lžíce
pepř bílý mletý½čajové lžičky
provensálske koření1polévková lžíce
rajský protlak100mililitrů
sůl1čajová lžička
víno bílé suché150mililitrů
vývar hovězí4decilitry

 

Recept

1. 

hovězí maso - močing 1500 gramů

Hovězí maso omyjeme a nakrájíme na větší kousky.

2. 

olej slunečnicový

Maso položíme na rozpálenou hlubokou pánev s trochou oleje a z obou stran ho prudce opečeme.

3. 

Zatažené maso přendáme do hlubokého pekáče.

4. 

celer 800 gramů  olej slunečnicový 2 polévkové lžíce  pepř bílý mletý ½ čajové lžičky

Celer oloupeme a nakrájíme na kostičky. Vložíme ho do pánve, v níž jsme osmahli maso, přidáme koření a celer 5 -8 minut opečeme.

5. 

cibule 100 gramů

Cibuli oloupeme, nadrobno pokrájíme a přidáme ji k celeru. Promícháme a společně dále opékáme 5 minut.

6. 

celer řapíkatý 1 kus

Řapíky celeru omyjeme a nakrájíme nadrobno ...

7. 

sůl 1 čajová lžička  provensálske koření 1 polévková lžíce  vývar hovězí 4 decilitry

... přidáme je do pánve, promícháme, osolíme, opepříme a podlijeme vývarem.

8. 

rajský protlak 100 mililitrů  víno bílé suché 150 mililitrů

Nakonec vmícháme trochu rajčatového protlaku rozmíchaného ve víně. 5 minut vše spolu povaříme ...

9. 

... a pak zeleninu navrstvíme na maso. Pekáč uzavřeme a pečeme v troubě při 180 °C asi 90 minut.

10. 

Po uplynutí doby odebereme z masa zeleninu.

11. 

Maso podle potřeby podlijeme. Dáme ho na 20-30 minut odkryté dopéct doměkka.

12. 

Zeleninu rozmixujeme dohladka ponorným mixérem.

13. 

máslo 20 gramů  mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5%

Do hotové omáčky vmícháme celerové máslo a podle potřeby teplé mléko.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit