Hovězí přední s celerem
Chutné maso s jemnou celerovou omáčkou. Podáváme s bramborovou kaší.
recept,fotorecept,celer,celer řapíkatý,hovězí maso - močing,Hovězí maso,Bezlepkové
Hovězí maso
Ingredience
Ingredience
celer | 800 | gramů | |
celer řapíkatý | 1 | kus | |
cibule | 100 | gramů | |
hovězí maso - močing | 1500 | gramů | |
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% | - | ||
máslo | 20 | gramů | |
olej slunečnicový | - | ||
olej slunečnicový | 2 | polévkové lžíce | |
pepř bílý mletý | ½ | čajové lžičky | |
provensálske koření | 1 | polévková lžíce | |
rajský protlak | 100 | mililitrů | |
sůl | 1 | čajová lžička | |
víno bílé suché | 150 | mililitrů | |
vývar hovězí | 4 | decilitry |
Recept
2.
Maso položíme na rozpálenou hlubokou pánev s trochou oleje a z obou stran ho prudce opečeme.
3.
Zatažené maso přendáme do hlubokého pekáče.
4.
celer 800 gramů • olej slunečnicový 2 polévkové lžíce • pepř bílý mletý ½ čajové lžičky
Celer oloupeme a nakrájíme na kostičky. Vložíme ho do pánve, v níž jsme osmahli maso, přidáme koření a celer 5 -8 minut opečeme.
5.
cibule 100 gramů
Cibuli oloupeme, nadrobno pokrájíme a přidáme ji k celeru. Promícháme a společně dále opékáme 5 minut.
7.
sůl 1 čajová lžička • provensálske koření 1 polévková lžíce • vývar hovězí 4 decilitry
... přidáme je do pánve, promícháme, osolíme, opepříme a podlijeme vývarem.
8.
rajský protlak 100 mililitrů • víno bílé suché 150 mililitrů
Nakonec vmícháme trochu rajčatového protlaku rozmíchaného ve víně. 5 minut vše spolu povaříme ...
9.
... a pak zeleninu navrstvíme na maso. Pekáč uzavřeme a pečeme v troubě při 180 °C asi 90 minut.
10.
Po uplynutí doby odebereme z masa zeleninu.
11.
Maso podle potřeby podlijeme. Dáme ho na 20-30 minut odkryté dopéct doměkka.
12.
Zeleninu rozmixujeme dohladka ponorným mixérem.
13.
máslo 20 gramů • mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5%
Do hotové omáčky vmícháme celerové máslo a podle potřeby teplé mléko.
Dobrou chuť!