RECEPTY

Holandská omáčka

Holandská omáčka

Tradiční omáčka francouzské kuchyně z másla a šlehaných žloutků.

recept,fotorecept,máslo,vaječný žloutek,Slané chuťovky,Recepty francouzské kuchyně,Bezlepkové

Slané chuťovky

Recepty francouzské kuchyně

Ukuchtil

Počet porcí

6

Čas přípravy

15 min.

Obtížnost

nízká

 

Ingredience

Ingredience

citronová šťáva-
máslo150gramů
pepř bílý mletý-
sůl-
vaječný žloutek3kusy
víno bílé suché¼decilitru

 

Recept

1. 

máslo 150 gramů

Rozpustíme si máslo a případnou pěnu stáhneme lžící.

2. 

vaječný žloutek 3 kusy  citronová šťáva

V misce na hrnci s horkou vodou si vyšleháme žloutky do husté pěny a přimícháme šťávu z půlky středně velkého citronu. Teplota nesmí být příliš vysoká, aby se žloutky neuvařily.

3. 

víno bílé suché ¼ decilitru  sůl  pepř bílý mletý

Žloutky dále šleháme a pomalu postupně přiléváme rozpuštěné máslo. Dochutíme trochou bílého vína, solí a pepřem

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit