RECEPTY

Harula s brynzou

Harula s brynzou

Oblíbená velká bramborová placka pečená v troubě.

recept,fotorecept,brambory,brynza,Bezmasá jídla

Bezmasá jídla

Ukuchtil

Počet porcí

8

Čas přípravy

1 h. 20 min.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

brambory1kilogram
brynza125gramů
cibule150gramů
majoránka2čajové lžičky
mléko200mililitrů
mouka hladká100gramů
smetana kyselá (14-18% tuku)2polévkové lžíce
sádlo-
sůl2čajové lžičky
vejce slepičí2kusy
česnek5stroužků

 

Recept

1. 

brambory 1 kilogram  česnek 5 stroužků  cibule 150 gramů

Brambory oloupeme, omyjeme a nahrubo nastrouháme. Očistíme česnek a cibuli. Cibuli nastrouháme, česnek prolisujeme a vmícháme do brambor.

2. 

mléko 200 mililitrů

Přilijeme mléko a promixujeme ponorným mixérem.

3. 

vejce slepičí 2 kusy

Přimícháme vajíčka,

4. 

mouka hladká 100 gramů  majoránka 2 čajové lžičky  sůl 2 čajové lžičky

... mouku, majoránku a sůl.

5. 

sádlo

Plech (42 X 32 cm) vymažeme sádlem a rozprostřeme na něj těsto.

6. 

Pečeme v rozehřáté troubě asi hodinu. Nakrájíme na porce.

7. 

brynza 125 gramů  smetana kyselá (14-18% tuku) 2 polévkové lžíce

Brynzu smícháme s trochou smetany ...

8. 

... a každou porci před podáváním potřeme.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie