RECEPTY

Halászlé z pangasia

Halászlé z pangasia

Vynikající, jemně pikantní rybí polévka z pangasia. Jednoduchá a rychlá příprava.

recept,fotorecept,pangasius mražený,paprika červená mletá,Masové polévky,Recepty maďarské kuchyně,Bezlepkové,Bezlaktózové

Masové polévky

Recepty maďarské kuchyně

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

nízká

 

Ingredience

Ingredience

bujón rybí 30gramů
cibule100gramů
feferónky sterilizované2kusy
kmín drcený½čajové lžičky
mrkev100gramů
olej slunečnicový50mililitrů
pangasius mražený300gramů
paprika100gramů
paprika červená mletá1čajová lžička
sůl1čajová lžička
voda½litru
voda700mililitrů

 

Recept

1. 

cibule 100 gramů  olej slunečnicový 50 mililitrů  mrkev 100 gramů  paprika 100 gramů

Cibuli očistíme, pokrájíme nadrobno a osmažíme na oleji. Přidáme očištěnou nahrubo nastrouhanou mrkev a najemno nakrájenou papriku. Pod pokličkou dusíme 10 minut.

2. 

bujón rybí  30 gramů  voda ½ litru

Tři kostky rybího bujónu zalijeme vařící vodou a necháme je rozpustit.

3. 

pangasius mražený 300 gramů  feferónky sterilizované 2 kusy

Rozmrazené ryby nakrájíme a spolu s nadrobno nakrájenými feferonky přidáme k zeleninovému základu.

4. 

paprika červená mletá 1 čajová lžička  kmín drcený ½ čajové lžičky  sůl 1 čajová lžička  voda 700 mililitrů

Pangasia orestujeme, přidáme mletou červenou papriku, kmín, sůl, promícháme a zalijeme vodou. Vaříme 20 minut.

5. 

Nakonec přidáme připravený rybí (halászlé) bujón, promícháme a převaříme. Podáváme s čerstvým chlebem.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie