Halászlé z pangasia
Vynikající, jemně pikantní rybí polévka z pangasia. Jednoduchá a rychlá příprava.
recept,fotorecept,pangasius mražený,paprika červená mletá,Masové polévky,Recepty maďarské kuchyně,Bezlepkové,Bezlaktózové
Masové polévky
Recepty maďarské kuchyně
Ingredience
Ingredience
bujón rybí | 30 | gramů | |
cibule | 100 | gramů | |
feferónky sterilizované | 2 | kusy | |
kmín drcený | ½ | čajové lžičky | |
mrkev | 100 | gramů | |
olej slunečnicový | 50 | mililitrů | |
pangasius mražený | 300 | gramů | |
paprika | 100 | gramů | |
paprika červená mletá | 1 | čajová lžička | |
sůl | 1 | čajová lžička | |
voda | ½ | litru | |
voda | 700 | mililitrů |
Recept
1.
cibule 100 gramů • olej slunečnicový 50 mililitrů • mrkev 100 gramů • paprika 100 gramů
Cibuli očistíme, pokrájíme nadrobno a osmažíme na oleji. Přidáme očištěnou nahrubo nastrouhanou mrkev a najemno nakrájenou papriku. Pod pokličkou dusíme 10 minut.
2.
bujón rybí 30 gramů • voda ½ litru
Tři kostky rybího bujónu zalijeme vařící vodou a necháme je rozpustit.
3.
pangasius mražený 300 gramů • feferónky sterilizované 2 kusy
Rozmrazené ryby nakrájíme a spolu s nadrobno nakrájenými feferonky přidáme k zeleninovému základu.
4.
paprika červená mletá 1 čajová lžička • kmín drcený ½ čajové lžičky • sůl 1 čajová lžička • voda 700 mililitrů
Pangasia orestujeme, přidáme mletou červenou papriku, kmín, sůl, promícháme a zalijeme vodou. Vaříme 20 minut.
5.
Nakonec přidáme připravený rybí (halászlé) bujón, promícháme a převaříme. Podáváme s čerstvým chlebem.
Dobrou chuť!