Grilovaný skořicový Camembert
Mimořádně dobrý sýr v orientálním koření. Podáváme s vařenými, krátce opečenými bramborami na másle a čerstvou zeleninou.
recept,fotorecept,sýr Camembert,Bezmasá jídla,Bezlepkové
Bezmasá jídla
Ingredience
Ingredience
koření koriandr mletý | ¼ | čajové lžičky | |
brambory | 800 | gramů | |
koření kurkuma | 1 | čajová lžička | |
máslo | 50 | gramů | |
olej olivový | 40 | mililitrů | |
pepř chilli | ¼ | čajové lžičky | |
skořice mletá | ½ | čajové lžičky | |
sýr Camembert | 4 | kusy | |
sůl | - | ||
voda | - |
Recept
1.
olej olivový 40 mililitrů • skořice mletá ½ čajové lžičky • pepř chilli ¼ čajové lžičky • koření koriandr mletý ¼ čajové lžičky • koření kurkuma 1 čajová lžička
Koření rozmícháme v oleji.
2.
sýr Camembert 4 kusy
Každý sýr namočíme do marinády z obou stran a vložíme do misky. Po přípravě všech sýrů zbytek marinády nalijeme na sýry a vložíme na hodinu do chladničky.
3.
brambory 800 gramů • voda • sůl
Brambory oloupeme, omyjeme, nakrájíme na silnější kolečka a uvaříme ve slané vodě téměř doměkka.
5.
Opečené brambory vyjmeme, podle potřeby papírovou utěrkou odstraníme máslo z pánve. Do horké pánve vložíme sýry. Z jedné...
6.
... a druhé strany krátce ogrilujeme. Při obracení sýrů postupujeme opatrně, abychom je neporušili.
7.
Hned servírujeme.
Dobrou chuť!