RECEPTY

Grilovaný skořicový Camembert

Grilovaný skořicový Camembert

Mimořádně dobrý sýr v orientálním koření. Podáváme s vařenými, krátce opečenými bramborami na másle a čerstvou zeleninou.

recept,fotorecept,sýr Camembert,Bezmasá jídla,Bezlepkové

Bezmasá jídla

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

koření koriandr mletý¼čajové lžičky
brambory800gramů
koření kurkuma 1čajová lžička
máslo50gramů
olej olivový40mililitrů
pepř chilli¼čajové lžičky
skořice mletá½čajové lžičky
sýr Camembert4kusy
sůl-
voda-

 

Recept

1. 

olej olivový 40 mililitrů  skořice mletá ½ čajové lžičky  pepř chilli ¼ čajové lžičky  koření koriandr mletý ¼ čajové lžičky  koření kurkuma  1 čajová lžička

Koření rozmícháme v oleji.

2. 

sýr Camembert 4 kusy

Každý sýr namočíme do marinády z obou stran a vložíme do misky. Po přípravě všech sýrů zbytek marinády nalijeme na sýry a vložíme na hodinu do chladničky.

3. 

brambory 800 gramů  voda  sůl

Brambory oloupeme, omyjeme, nakrájíme na silnější kolečka a uvaříme ve slané vodě téměř doměkka.

4. 

máslo 50 gramů

Na grilovací pánvi rozpustíme máslo a brambory na něm opečeme.

5. 

Opečené brambory vyjmeme, podle potřeby papírovou utěrkou odstraníme máslo z pánve. Do horké pánve vložíme sýry. Z jedné...

6. 

... a druhé strany krátce ogrilujeme. Při obracení sýrů postupujeme opatrně, abychom je neporušili.

7. 

Hned servírujeme.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie