RECEPTY

Grilovaný šašlik

Podáváme s chlebem nebo opečenými bramborami.

recept,fotorecept,cibulka jarní,kopřiva dvoudomá,vepřové mleté maso,Vepřové maso,Recepty na letní grilování,Bezlepkové,Bezlaktózové

Vepřové maso

Ukuchtil

Počet porcí

10

Čas přípravy

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

cibulka jarní150gramů
kopřiva dvoudomá50gramů
olej olivový2polévkové lžíce
paprika červená mletá2čajové lžičky
pepř černý mletý½čajové lžičky
sůl2čajové lžičky
vepřové mleté maso1000gramů
zázvor mletý½čajové lžičky
česnek4stroužky
ředkvička100gramů

 

Recept

1. Příprava zeleninovo-masové směsi

cibulka jarní 150 gramů  ředkvička 100 gramů

Cibulku očistíme, omyjeme a najemno nakrájíme na kolečka. Ředkvičkám odstraníme kořínky a zelenou nať, omyjeme je a nastrouháme na hrubším struhadle.

2. 

kopřiva dvoudomá 50 gramů

Pokud šašlik připravujeme v přírodě můžeme do něj přidat i kopřivy. Natrháme mladou kopřivu, omyjeme ji a otrháme ze stonku listy. Ty najemno nasekáme.

3. 

vepřové mleté maso 1000 gramů  olej olivový 2 polévkové lžíce  sůl 2 čajové lžičky  paprika červená mletá 2 čajové lžičky  zázvor mletý ½ čajové lžičky  pepř černý mletý ½ čajové lžičky  česnek 4 stroužky

Do mletého masa přidáme připravenou cibulku, ředkvičky, kopřivy, olej, sůl, mletou papriku, zázvor, pepř a očištěný prolisovaný česnek. Vše dobře rozmícháme.

4. 

Tvoříme válečky asi 7 cm dlouhé a 2 cm tlusté.

5. 

Dva válečky napíchneme na špejle a jemně zploštíme.

6. Grilujeme

Grilujeme 10 - 15 minut ze všech stran do zlatohněda.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie