svetvemne.cz

Grankový zákusek

Zákusek s grankovým korpusem a hustým grankovým krémem, zdobený bílkovou pěnou.

 

Počet porcí: 30

Čas přípravy: 60 min.

    

Ukuchtil: 

Hodnocení: 

 

Kategorie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáře
  • ingredience
  • recept

1. Příprava těsta

vejce slepičí 4 ks  cukr vanilkový 10 g  cukr krystalový 180 g  olej slunečnicový 80 ml  mléko 120 ml  mouka hladká 280 g  kypřící prášek do pečiva 8 g  granko 5 PL

Oddělíme si žloutky od bílků. K žloutkům přidáme vanilkový a krystalový cukr, olej, mléko a mouku smíchanou s práškem do pečiva, granko a spolu utřeme. Nakonec přidáme zvlášť ušlehaný sníh z bílků a opatrně promícháme.

Příprava těsta

2. 

Těsto vylijeme na vymazaný a pomoučený plech, pečeme asi 20 minut.

3. 

povidla meruňková 200 g

Upečený plát necháme trochu vychladnout a potřeme ho kyselejší marmeládou.

4. Příprava krému

mléko 400 ml  pudink vanilkový 40 g  vaječný žloutek 4 ks  máslo 250 g  granko 12 PL  cukr práškový 3 PL

1/4 mléka odlijeme zvlášť do misky a zbylé dáme vařit. Do oddělené 1/4 mléka přimícháme pudink, žloutky, pořádně promícháme, přilijeme k vařícímu mléku a uvaříme hustý pudink. Pudink necháme vychladnout. Po vychladnutí přimícháme změklé máslo s cukrem a grankem. Vyšleháme hladký krém.

Příprava krému

5. 

Krém rovnoměrně rozetřeme na upečený plát.

6. Příprava bílkové pěny

vaječný bílek 4 ks  cukr práškový 250 g

Nad párou vyšleháme bílky s cukrem dotuha.

Příprava bílkové pěny

7. 

Bílkovou pěnu ozdobně nastříkáme na povrch zákusku.

8. 

čokoláda

Posypeme čokoládovými hoblinkami.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháněné systémem Master_CMS 7  •  Přihlásit