Francouzský jablkový koláč
Francouzský jablkový koláč se ideálně hodí k sychravému podzimnímu odpoledni u kávy.
recept,fotorecept,jablka,Koláče
Koláče
Ingredience
Ingredience
cukr moučkový | 100 | gramů | |
cukr skořicový | 20 | gramů | |
jablka | 370 | gramů | |
kypřicí prášek do pečiva | 15 | gramů | |
mléko | 100 | mililitrů | |
mouka hladká | 150 | gramů | |
máslo | 80 | gramů | |
olej slunečnicový | 3 | polévkové lžíce | |
sůl | - | ||
vejce slepičí | 3 | kusy |
Recept
2.
sůl • mouka hladká 150 gramů • kypřicí prášek do pečiva 15 gramů
Přidáme špetku soli, postupně přimícháme mouku a prášek do pečiva.
3.
olej slunečnicový 3 polévkové lžíce • mléko 100 mililitrů
Nakonec přidáme olej a mléko. Všechno spolu pořádně promícháme.
4.
Polovinu těsta vylijeme na vymazaný a moukou vysypaný kruhový plech o průměru 25 cm.
6.
Zalijeme druhou polovinou těsta.
7.
Koláč pečeme 30 minut na 180 °C. Během pečení si připravíme polevu.
8.
máslo 80 gramů • cukr skořicový 20 gramů • vejce slepičí 1 kus
Polevu připravíme rozpuštěním másla, přidáním skořicového cukru a vajíčka. Vylijeme ji na upečený koláč a pečeme ještě 20 minut.
Dobrou chuť!