RECEPTY

Francouzský jablkový koláč

Francouzský jablkový koláč

Francouzský jablkový koláč se ideálně hodí k sychravému podzimnímu odpoledni u kávy.

recept,fotorecept,jablka,Koláče

Koláče

Ukuchtil

Počet porcí

10

Čas přípravy

50 min.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

cukr moučkový100gramů
cukr skořicový20gramů
jablka370gramů
kypřicí prášek do pečiva15gramů
mléko100mililitrů
mouka hladká150gramů
máslo80gramů
olej slunečnicový3polévkové lžíce
sůl-
vejce slepičí3kusy

 

Recept

1. 

cukr moučkový 100 gramů  vejce slepičí 2 kusy

V míse do pěny vyšleháme cukr a vajíčka.

2. 

sůl  mouka hladká 150 gramů  kypřicí prášek do pečiva 15 gramů

Přidáme špetku soli, postupně přimícháme mouku a prášek do pečiva.

3. 

olej slunečnicový 3 polévkové lžíce  mléko 100 mililitrů

Nakonec přidáme olej a mléko. Všechno spolu pořádně promícháme.

4. 

Polovinu těsta vylijeme na vymazaný a moukou vysypaný kruhový plech o průměru 25 cm.

5. 

jablka 370 gramů

Na těsto poklademe na tenčí plátky nakrájená jablka.

6. 

Zalijeme druhou polovinou těsta.

7. 

Koláč pečeme 30 minut na 180 °C. Během pečení si připravíme polevu.

8. 

máslo 80 gramů  cukr skořicový 20 gramů  vejce slepičí 1 kus

Polevu připravíme rozpuštěním másla, přidáním skořicového cukru a vajíčka. Vylijeme ji na upečený koláč a pečeme ještě 20 minut.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie