Francouzské toasty - Pain perdu
Podáváme teplé, posypané cukrem smíchaným se skořicí. Protože jsou prostě FANTASTICKÉ, chutnají dětem i dospělým.
recept,fotorecept,vejce slepičí,chléb toastový,Vajíčkové snídaně
Vajíčkové snídaně
Kategorie
Vajíčkové snídaně
Ingredience
Ingredience
chléb toastový | 8 | ||
cukr moučkový | 2 | polévkové lžíce | |
mléko | 150 | mililitrů | |
máslo | 20 | gramů | |
skořice mletá | 1 | čajová lžička | |
vejce slepičí | 2 | kusy |
Recept
1.
mléko 150 mililitrů • vejce slepičí 2 kusy • máslo 20 gramů
V mléce rozšleháme vejce. Rozehřejeme kousek másla na pánvi.
2.
chléb toastový 8 ks
Plátek toastového chleba namočíme do vajec s mlékem a z obou stran rychle osmahneme na rozpáleném másle.
3.
Během smažení dalších plátků přidáváme podle potřeby máslo.
4.
cukr moučkový 2 polévkové lžíce • skořice mletá 1 čajová lžička
Práškový cukr smícháme s mletou skořicí a posypeme jím upečené chlebíčky.
Dobrou chuť!