RECEPTY

Francouzské brambory

Francouzské brambory

Recept na přípravu francouzských brambor. Sytý a chutný oběd na všední den pro každého.

recept,fotorecept,klobása,brambory,vejce slepičí,vejce slepičí,smetana kyselá (14-18% tuku),Vepřové maso,Bezlepkové

Vepřové maso

Ukuchtil

Počet porcí

6

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

brambory1000gramů
klobása2kusy
olej slunečnicový2polévkové lžíce
paprika červená2kusy
pepř černý mletý-
smetana kyselá (14-18% tuku)400mililitrů
sůl-
vejce slepičí8

 

Recept

1. 

klobása 2 kusy

Klobásu nakrájíme na kolečka a vaříme 10 minut, dokud se nevyplaví tuk, který vylijeme.

2. 

brambory 1000 gramů  vejce slepičí 4 kusy  paprika červená 2 kusy

Na vyšší plech nahrubo nastrouháme uvařené brambory. Přidáme nakrájená uvařená vajíčka, klobásu a červenou papriku.

3. 

Vše zlehka promícháme.

4. 

smetana kyselá (14-18% tuku) 400 mililitrů  vejce slepičí 4 kusy  olej slunečnicový 2 polévkové lžíce  sůl  pepř černý mletý

Do misky dáme smetanu, syrová vejce, olej, sůl a pepř. Vyšleháme a zalijeme brambory.

5. 

Směs rovnoměrně rozložíme do vyššího plechu.

6. 

Zakryjeme alobalem, do kterého uděláme pár dírek nožem pro únik páry a dáme na hodinku péct do trouby při teplotě 180 stupňů.

7. 

Před dopečením odstraníme alobal a pečeme ještě 5 minut.

8. 

Energetická hodnota jedné 250 g porce je 2100 kJ (502 kcal).

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie