Dýňové vafle
Jemné dýňové vafle s vůní skořice a kardamomu.
recept,fotorecept,dýně máslová ,Sladké snídaně,
Sladké snídaně
Ingredience
Ingredience
kardamon mletý | ½ | čajové lžičky | |
cukr třtinový | 20 | gramů | |
dýně máslová | 400 | gramů | |
mléko | 300 | mililitrů | |
mouka hladká | 350 | ||
olej slunečnicový | 4 | polévkové lžíce | |
skořice mletá | ½ | čajové lžičky | |
soda bikarbona | ½ | ||
vejce slepičí | 3 |
Recept
1.
dýně máslová 400 gramů
Dýni (může být i dýně hokkaido) oloupeme, pokrájíme a 10 minut podusíme v hrnci.
2.
mléko 300 mililitrů • vejce slepičí 3 KS • olej slunečnicový 4 polévkové lžíce
Měkkou dýni vložíme do mixéru, přidáme studené mléko a rozmixujeme. Pak přidáme vajíčka, olej...
3.
cukr třtinový 20 gramů • skořice mletá ½ čajové lžičky • kardamon mletý ½ čajové lžičky
... cukr a koření. Opět promixujeme.
4.
mouka hladká 350 G • soda bikarbona ½ čl
Tekutý základ přendáme do hlubší nádoby, přidáme mouku smíchanou s jedlou sodou a vymícháme hladké, jemně husté těstíčko.
5.
Rozehřejeme vaflovač a těsto (asi 80 g na jednu vafli) nalejeme a rozetřeme do forem.
6.
Vaflovač uzavřeme a 5 minut vafle pečeme. Podáváme lehce pocukrované.
Dobrou chuť!