Dýňová polévka s čočkou
Dýňová polévka s kousky švestek a oblíbenou čočkou, která nám vyvažuje jemnou sladkou chuť této teplé dobroty.
recept,fotorecept,dýně hokaido,čočka sterilovaná,Zeleninové polévky,Bezlepkové
Zeleninové polévky
Ingredience
Ingredience
bobkový list | 3 | kusy | |
cibule | 150 | gramů | |
dýně hokaido | 1200 | gramů | |
kmín drcený | ½ | čajové lžičky | |
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% | 400 | mililitrů | |
ocet | 1 | čajová lžička | |
olej řepkový | 30 | mililitrů | |
pepř černý mletý | ½ | čajové lžičky | |
sůl | 1 | čajová lžička | |
sůl | - | ||
voda | 500 | mililitrů | |
čočka sterilovaná | 300 | gramů | |
švestky sušené | 5 |
Recept
2.
cibule 150 gramů • olej řepkový 30 mililitrů • švestky sušené 5 ks • bobkový list 3 kusy
Cibuli oloupeme, nakrájíme a osmahneme na oleji. Přidáme švestky a bobkový list. Chvíli osmahneme, bobkový list vyndáme...
3.
pepř černý mletý ½ čajové lžičky • kmín drcený ½ čajové lžičky
... a přidáme pepř a kmín. Promícháme.
6.
Obsah hrnce rozmixujeme...
8.
čočka sterilovaná 300 gramů • sůl • ocet 1 čajová lžička
Přidáme scezenou čočku. Promícháme, dosolíme a ochutíme trochou octa nebo citronové šťávy.
Dobrou chuť!