RECEPTY

Dýně zapečená s brynzou

Dýně zapečená s brynzou

recept,fotorecept,dýně máslová ,brynza,Zeleninové přílohy,Bezlepkové

Zeleninové přílohy

Ukuchtil

Počet porcí

5

Čas přípravy

40 min.

Obtížnost

nízká

 

Ingredience

Ingredience

brynza200gramů
dýně máslová 600gramů
mléko100mililitrů
olej olivový-
petrželová nať1polévková lžíce
sůl-
vejce slepičí2kusy

 

Recept

1. 

dýně máslová  600 gramů

Dýni oloupeme, odstraníme dýňová semínka. Dýni nakrájíme na cca 1 cm silné měsíčky.

2. 

brynza 200 gramů  vejce slepičí 1 kus  petrželová nať 1 polévková lžíce

V misce utřeme brynzu s vejcem, Přidáme petrželku. Všechno spolu promícháme.

3. 

olej olivový

Zapékací mísu vymažeme olejem, rozložíme do ní polovinu dýňových měsíčků a polijeme brynzovou směsí.

4. 

mléko 100 mililitrů  vejce slepičí 1 kus  sůl

Přikryjeme zbylými měsíčky a zalijeme mlékem s rozšlehaným vejcem. Posolíme.

5. 

Zapékáme nejprve zakryté 10 minut a pak odkryté 20 minut na 200 °C. Dýně musí být měkká.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie