Dýně zapečená s brynzou
recept,fotorecept,dýně máslová ,brynza,Zeleninové přílohy,Bezlepkové
Zeleninové přílohy
Ingredience
Ingredience
brynza | 200 | gramů | |
dýně máslová | 600 | gramů | |
mléko | 100 | mililitrů | |
olej olivový | - | ||
petrželová nať | 1 | polévková lžíce | |
sůl | - | ||
vejce slepičí | 2 | kusy |
Recept
1.
dýně máslová 600 gramů
Dýni oloupeme, odstraníme dýňová semínka. Dýni nakrájíme na cca 1 cm silné měsíčky.
2.
brynza 200 gramů • vejce slepičí 1 kus • petrželová nať 1 polévková lžíce
V misce utřeme brynzu s vejcem, Přidáme petrželku. Všechno spolu promícháme.
3.
Zapékací mísu vymažeme olejem, rozložíme do ní polovinu dýňových měsíčků a polijeme brynzovou směsí.
4.
mléko 100 mililitrů • vejce slepičí 1 kus • sůl
Přikryjeme zbylými měsíčky a zalijeme mlékem s rozšlehaným vejcem. Posolíme.
5.
Zapékáme nejprve zakryté 10 minut a pak odkryté 20 minut na 200 °C. Dýně musí být měkká.
Dobrou chuť!