Dvoubarevná čokoláda
Jednoduchý recept napodobující kinder čokoládu ze sušeného mléka a cukru, který si zamilují všechny děti.
recept,fotorecept,cukr krystalový,tuk ztužený - margarín,mléko sušené,Cukrovinky,Bezlepkové
Cukrovinky
Ingredience
Ingredience
cukr krystalový | 350 | gramů | |
cukr vanilkový | 1 | balení | |
kakao - prášek | 50 | gramů | |
mléko sušené | 500 | gramů | |
tuk ztužený - margarín | 250 | gramů | |
voda | 300 | mililitrů |
Recept
1.
voda 300 mililitrů • cukr vanilkový 1 balení • cukr krystalový 350 gramů
Vodu, vanilkový a krystalový cukr vaříme asi 4 minuty. Odstavíme.
3.
mléko sušené 500 gramů
Sušené mléko nasypeme do misky a po částech přimíchávame trochu vychladlý sirup.
4.
Masu rozdělíme na dvě části.
6.
Do připravené formy vložíme alobal, vymažeme ho, aby se dala čokoláda vyklopit. Můžeme požít i silikonové formičky. Do takto připravené formy nalijeme tmavou a bílou část. Zarovnáme.
7.
Čokoládu necháme vychladit.
Dobrou chuť!