Dušené zelí s vepřovými párky.
Chutné a pro peněženku nenáročné jídlo vhodné hlavně na chladná roční období.
recept,fotorecept,vepřové párky,zelí bílé,Vepřové maso,Recepty slovenské kuchyně
Vepřové maso
Recepty slovenské kuchyně
Ingredience
Ingredience
cibule | 1 | kus | |
kmín drcený | - | ||
mouka hladká | 2 | polévkové lžíce | |
ocet | ½ | čajové lžičky | |
olej slunečnicový | - | ||
paprika červená mletá | 2 | čajové lžičky | |
pepř černý mletý | - | ||
sůl | - | ||
sůl zeleninová | - | ||
vepřové párky | 350 | gramů | |
voda | 0.3 | litru | |
zelí bílé | ½ | kusu |
Recept
4.
zelí bílé ½ kusu • kmín drcený • pepř černý mletý • sůl zeleninová • voda 0.2 litru • sůl
Přidáme na tenké proužky pokrájené zelí, osolíme, přidáme kmín, vegetu a pepř. Podlijeme vodou a přikryté dusíme 20 minut.
5.
mouka hladká 2 polévkové lžíce • voda 0.1 litru • ocet ½ čajové lžičky
Když zelí změkne zahustíme ho ve vodě rozmíchanou moukou a ještě chvíli povaříme. Po dovaření přidáme ocet.
6.
Servírujeme s knedlíkem.
Dobrou chuť!